Ο Πρόεδρος της FIA στο MotorOne: «Ο κόσμος να γεμίσει τις ειδικές διαδρομές»

Ο Jean Todt μας μίλησε για την ειδική στο κέντρο της Αθήνας αλλά και για τον κρίσιμο τομέα της οδικής ασφάλειας

Ο Πρόεδρος της FIA στο MotorOne: «Ο κόσμος να γεμίσει τις ειδικές διαδρομές»

Ο Jean Todt μας μίλησε για την ειδική στο κέντρο της Αθήνας αλλά και για τον κρίσιμο τομέα της οδικής ασφάλειας

Από την εξέδρα των επισήμων, δίπλα στον Πρωθυπουργό, παρακολούθησε την ειδική διαδρομή στο Σύνταγμα ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA). Ο Jean Todt δεν αρνήθηκε να πει στο MotorOne.gr τις εντυπώσεις του.

«Ήταν πολύ ωραία η ειδική διαδρομή στο κέντρο της Αθήνας, με την οποία το Ράλλυ Ακρόπολις επέστρεψε στο WRC. Τέτοιες ειδικές είναι καλές για τους θεατές, όμως το σημαντικό είναι ο κόσμος να παρακολουθήσει τον αγώνα και τις επόμενες ημέρες, να γεμίσει τις ειδικές διαδρομές».

Ρωτήσαμε τον Πρόεδρο της FIA αν ενστερνίζεται την άποψη όσων λένε ότι ο μηχανοκίνητος αθλητισμός θα πρέπει να… πάει στο κοινό. «Σίγουρα, δεν μπορούμε όμως να περιορίσουμε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ μέσα στις πόλεις. Οι αγώνες ράλλυ πρέπει να γίνονται στην ύπαιθρο».

Ως Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου αλλά και από τη θέση του Ειδικού Εντεταλμένου του Γ.Γ. του ΟΗΕ για την Οδική Ασφάλεια, ο κ. Todt έχει ηγηθεί αρκετών δράσεων ώστε να μειωθούν τα θύματα από τροχαία. Μάλιστα στην Αθήνα είχε σχετική συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, ενώ ήταν και κεντρικός ομιλητής στην επετειακή εκδήλωση για τα 16 χρόνια του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς».

Τον ρωτήσαμε αν θεωρεί ότι έχουν γίνει επαρκή βήματα για τον περιορισμό των τροχαίων ατυχημάτων στην Ελλάδα. «Η κατάσταση βελτιώνεται, όμως δεν αρκεί αυτό. Το σημαντικό είναι να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την οδική ασφάλεια».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!