Υπάρχει ακόμη ελπίδα για το TVR Griffith

Εξασφαλίστηκε περισσότερη χρηματοδότηση που βοηθά μεν, αλλά δεν λύνει το πρόβλημα
παραγωγής του βρετανικού αυτοκινήτου

Υπάρχει ακόμη ελπίδα για το TVR Griffith

Εξασφαλίστηκε περισσότερη χρηματοδότηση που βοηθά μεν, αλλά δεν λύνει το πρόβλημα
παραγωγής του βρετανικού αυτοκινήτου

Φως στην άκρη του τούνελ φαίνεται πώς υπάρχει στην παρατεταμένη προσπάθεια αναβίωσης της TVR, με το δάνειο 2 εκ. λιρών που εξασφάλισε από τα έκτακτα μέτρα στήριξης λόγω της πανδημίας. Το ποσό αυτό δεν αρκεί για τη βρετανική μάρκα, καθώς χρειάζεται επιπλέον 25 εκ. λίρες για να ανακαινίσει πλήρως και να λειτουργήσει το εργοστάσιο της στο Ebbw Valley, στη νότια Ουαλία, και για τις απαραίτητες δοκιμές πριν αρχίσει η παραγωγή του νέου Griffith.

Καθώς η κυβέρνηση της Ουαλίας κατέχει μερίδιο 3% στην εταιρεία, με μια περίπλοκη συμφωνία σε ό, τι αφορά την ιδιοκτησία των εγκαταστάσεων, υπάρχει κίνητρο προκειμένου να διασφαλίσει ότι το έργο θα καρποφορήσει ώστε να επιστρέψει χρήματα στους φορολογούμενους. Οι εργασίες αποκατάστασης στο εργοστάσιο θα ξεκινήσουν μέσα στο καλοκαίρι.

Το Griffith έχει μήκος 4,314 μ. πλάτος 1,85 μ. και ύψος 1,24 μ., είναι δηλαδή περίπου στο ίδιο μέγεθος με την Aston Martin V8 Vantage και πιο συμπαγές από την Porsche 911 και την Jaguar F-Type. Όμως, σε αντίθεση με τους ανταγωνιστές του, βασίζεται σε μια σύνθετη δομή από carbon και ζυγίζει λιγότερα από 1.250 κιλά.

Καθώς ο κινητήρας βρίσκεται πίσω από τον μπροστινό άξονα, η εταιρία λέει ότι κατάφερε να επιτύχει μια τέλεια κατανομή βάρους 50:50. Διαθέτει ατμοσφαιρικό κινητήρα V8 5,0 λίτρων και 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο, έχει ισχύ 507 ίππων, κάνει το 0-100 σε λιγότερα από 4 δευτερόλεπτα και φθάνει σε ταχύτητα τα 322
χλμ./ώρα.

Η βρετανική μάρκα επιβεβαίωσε ότι το Griffith έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να μπορεί
να φιλοξενήσει στο μέλλον υβριδικούς και αμιγώς ηλεκτρικούς κινητήρες.
Το μοντέλο σηματοδοτεί επίσης την επιστροφή της μάρκας που έφτιαξε το πρώτο της αυτοκίνητο το 1964.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!