F1: Μνήμες του Lewis Hamilton από μία δεκαετία στη Mercedes

Σε αυτό το βίντεο, ο Lewis Hamilton επιλέγει τις καλύτερες μνήμες από τη δεκαετή πορεία του στη Formula 1 με την ομάδα της Mercedes, η οποία του έχει αποφέρει 6 από τους 7 τίτλους του.

Πρόσφατα, ο Lewis Hamilton έκλεισε 10 χρόνια πορείας με την ομάδα της Mercedes στη Formula 1. Όταν το 2012 ο Hamilton πήρε την απόφαση να μεταβεί από τη McLaren στη γερμανική ομάδα, η Mercedes δεν αποτελούσε διεκδικητή του τίτλου. Τα μελλοντικά σχέδια της ομάδας όμως έπεισαν τον Βρετανό οδηγό και έκτοτε, η συνεργασία Mercedes-Hamilton έχει αποδειχθεί η πιο επιτυχημένη στην ιστορία του σπορ, ξεπερνώντας ακόμα και τα επιτεύγματα του Michael Schumacher με τη Ferrari στην αρχή της χιλιετίας.

Σε αυτό το βίντεο, ο Hamilton επιλέγει τις καλύτερες μνήμες από την πολύ επιτυχημένη δεκαετή πορεία του με τη Mercedes, που απέφερε 6 παγκόσμιους τίτλους, πέραν αυτού που είχε κατακτήσει με τη McLaren το 2008. Ο Hamilton ξεκινά την περιήγηση με μία φωτογραφία από το ντεμπούτο του με τη Mercedes στο GP Αυστραλίας του 2013, όπου εικονίζεται με τον μηχανολόγο αγώνα που διατηρεί έως σήμερα, τον Peter Bonnington, ή Bono, όπως τον αποκαλεί χαϊδευτικά.

Ο Hamilton αναφέρει: «Θυμάμαι εκείνο τον πρώτο αγώνα και την απόφαση που πήρα να προσχωρήσω σε αυτή την ομάδα. Δεν άφησα κανέναν να επηρεάσει την απόφαση που πήρα ήθελα να την κάνω εξ ολοκλήρου με τη δική μου κρίση και χωρίς καμιά επιρροή. Υπήρχαν άνθρωποι που μου είπαν θα έπρεπε να παραμείνω στη McLaren. Ο πατέρας μου είπε να μείνω. Πολλοί άνθρωποι είπαν ‘μείνε’. Aλλά κάτι μέσα μου μου έλεγε ότι αυτό ήταν σωστό για μένα».

«Πήγα στην ομάδα και έφτιαξα το πρώτο μου κάθισμα με τον Bono. Νομίζω ότι οι άνθρωποι μάλλον υποτιμούν πόσο χρόνο χρειάζεται για να χτιστεί μια σχέση και μια φιλία, και να κατανοήσεις πραγματικά πόσο εργάζεστε και οι δύο. Ειδικά την πρώτη χρονιά δυσκολεύτηκα πολύ με το μονοθέσιο. Είχαμε ένα διαφορετικό τύπο ανάρτησης (FRIC – Front rear interconnected, που διατηρούσε το δάπεδο παράλληλο με το έδαφος, για καλύτερη αεροδυναμική απόδοση), που δεν είχα συναντήσει ποτέ ξανά».

«Εντέλει κατακτήσαμε μία νίκη, στη Βουδαπέστη, η οποία πάντα ήταν μία πολύ καλή πίστα για μένα, μία που πραγματικά απολαμβάνω. Εάν υπήρχαν αμφιβολίες για την απόφαση, αν είχες δίκιο ή όχι, νομίζω ότι αυτό ήταν μία επιβεβαίωση ότι ήταν το σωστό βήμα. Ήταν υπέροχο που ανέβηκα ξανά στο βάθρο και εδραίωσε την απόφαση που πήρε η ομάδα να επιλέξει εμένα».

Ο Lewis Hamilton μίλησε επίσης με τα καλύτερα λόγια για τον Niki Lauda, που έφυγε από τη ζωή το 2019 και ήταν ένα από τα σημαντικά μέλη της ομάδας της Mercedes, όντας και μέτοχός της. Με πολύ καλά λόγια εκφράζεται ο Βρετανός και για τον πρώην team-mate του, Valtteri Bottas, με τον οποίο ταξιδεύει πολύ συχνά μαζί από και προς τα Grand Prix. Το ίδιο συνέβη και όσον αφορά τον Sebastian Vettel, έναν από τους μεγάλους αντιπάλους του, με τον οποίο χρησιμοποίησαν την πλατφόρμα της Formula 1 για να υψώσουν τη φωνή τους για θέματα που νιώθουν ότι είναι σημαντικά, όπως ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

O Hamilton χαρακτήρισε επίσης το GP Βραζιλίας του 2021 ως τον πιο ξεχωριστό αγώνα της καριέρας του. Μόλις 4 αγώνες πριν από την ολοκλήρωση της σεζόν στην οποία πάλεψε με τον Max Verstappen για τον τίτλο, αποκλείστηκε από τα αποτελέσματα των κατατακτήριων δοκιμών, επειδή το διάκενο μεταξύ των δύο πτερυγίων της πίσω αεροτομής ήταν 0,2 χλστ. μεγαλύτερο από το μέγιστο όριο των τεχνικών κανονισμών. Συνεπώς, ο Βρετανός ξεκίνησε το σπριντ του Σαββάτου στην τελευταία θέση, για να ανακάμψει έως την 5η. Λόγω ποινής που είχε δεχθεί για αλλαγή κινητήρα εκκίνησε τον αγώνα της Κυριακής 10ος και έπειτα από συγκλονιστική μονομαχία με τον Verstappen κατάφερε να κατακτήσει τη νίκη.

F1 - Lewis Hamilton (Mercedes), GP Σαουδικής Αραβίας 2023

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!