F1: Ο Toto Wolff έγινε δισεκατομμυριούχος

O επικεφαλής της ομάδας της Mercedes στη Formula 1, Toto Wolff, προσχώρησε στο κλαμπ των δισεκατομμυριούχων, σύμφωνα με το Forbes.

F1: Ο Toto Wolff έγινε δισεκατομμυριούχος

O επικεφαλής της ομάδας της Mercedes στη Formula 1, Toto Wolff, προσχώρησε στο κλαμπ των δισεκατομμυριούχων, σύμφωνα με το Forbes.

Ο παγκόσμιος κατάλογος δισεκατομμυριούχων του Forbes για το 2023, περιλαμβάνει 12 καινούργιες εισόδους από τον κόσμο του αθλητισμού. Ο 51 ετών Αυστριακός,Toto Wolff, επικεφαλής της ομάδα της Mercedes στη Formula 1 και ιδιοκτήτης του 33,3% αυτής, προσχώρησε στον κατάλογο μαζί με τον γκόλφερ Tiger Woods και τον μπασκετμπολίστα LeBron James.

Σύμφωνα με την έκθεση του Forbes, η καθαρή αξία του Toto Wolff έφτασε ακριβώς το 1 δισεκατομμύριο δολάρια φέτος. Ο Wolff είναι επικεφαλής της ομάδας της Mercedes από το 2013. Η ιδιοκτησία της ομάδας είναι χωρισμένη στα τρία, με την Mercedes και την εταιρεία χημικών INEOS του -επίσης δισεκατομμυριούχου- Βρετανού Jim Ratcliffe, κατέχουν 33,3% εκάστη.

Το Forbes αποδίδει στο Netflix την αυξημένη καθαρή αξία του Wolff, σημειώνοντας ότι η σειρά Drive to Survive μετέτρεψε τον Wolff σε δισεκατομμυριούχο-διασημότητα, με την επίδρασή της στην αύξηση της αξίας των ομάδων της Formula 1. Ο Wolff έχει μακρά ιστορία ως επενδυτής, ιδρύοντας αρχικά την Marchfifteen το 1998 και την Marchsixteen Investments το 2004, για να επικεντρωθεί σε εταιρείες διαδικτύου και τεχνολογίας.

To 2006, o Wolff αγόρασε το 49% του βελτιωτικού οίκου HWA (Hans Werner Aufrecht), που αποτελούσε την εργοστασιακή ομάδα της Mercedes στο γερμανικό Πρωτάθλημα Τουρισμού DTM. Ο Αυστριακός αγόρασε μερίδιο της ομάδας F1 της Williams το 2009 και εντάχθηκε στο διοικητικό της συμβούλιο, πριν πουλήσει όλες τις μετοχές του σε αυτήν έως το 2016, τρία χρόνια αφότου αγόρασε μερίδιο 30% στην ομάδα της Mercedes το 2013.

Το 2020, ο Wolff αγόρασε επίσης ποσοστό 1% στην ομάδα F1 της Aston Martin, η οποία χρησιμοποιεί μονάδες ισχύος της Mercedes. Η καθαρή αξία του Wolff επισκιάζει ακόμη και εκείνη του 7 φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή της Mercedes, Lewis Hamilton. Σύμφωνα με τον κατάλογο Rich List των Sunday Times, η καθαρή αξία του Βρετανού οδηγού το 2022 ήταν 370 εκατομμύρια δολάρια.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!