IMSA – 24 Ώρες Daytona: «1-2» για την Acura

Παρακολουθήστε τα καλύτερα στιγμιότυπα από τον εναρκτήριο αγώνα του αμερικανικού Πρωταθλήματος αγώνων αντοχής IMSA, τις θρυλικές 24 Ώρες της Daytona, όπου τα πρωτότυπα της Acura έκαναν το «1-2».

Η φετινή σεζόν του αμερικανικού Πρωταθλήματος αγώνων αντοχής IMSA ξεκίνησε το περασμένο Σαββατοκύριακο. Όπως συμβαίνει παραδοσιακά, ο εναρκτήριος αγώνας της σεζόν ήταν ο θρυλικός αγώνας 24 Ωρών της Daytona, με τη φετινή να είναι η 61η έκδοσή του.

Η ομάδα Meyer Shank Racing αναδείχθηκε νικήτρια για δεύτερη διαδοχική χρονιά στη Daytona, με τους Tom Blomqvist, Colin Braun, Helio Castroneves και Simon Pagenaud να ανεβαίνουν στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου. Το Acura ARX-06 με το #60 του προαναφερθέντος πληρώματος πέρασε τη γραμμή του τερματισμού μόλις 4,1 δλ. εμπρός από το #10 ARX-06 της Wayne Taylor Racing, με οδηγούς τους Filipe Albuquerque, Ricky Taylor, Brendon Hartley και Louis Deletraz, με την ιαπωνική μάρκα να κατακτά την 3η συνεχόμενη νίκη της στον αγώνα.

O αγώνας είχε 14 διακοπές με κίτρινες σημαίες σε όλο το μήκος της πίστας και στις τελευταίες ώρες, αυτές οι παρεμβάσεις στην κανονική ροή του αγώνα διατήρησαν τα 4 κορυφαία πληρώματα (τα δύο προαναφερθέντα και δύο Cadillac της Chip Ganassi Racing) εντός μερικών δευτερολέπτων. Αυτές οι διακοπές επέτρεψαν στο πλήρωμα #10 να επιστρέψει στον ίδιο γύρο με τους επικεφαλής, αφότου είχε χάσει 3 γύρους κατά τη διάρκεια της νύχτα, επειδή χρειάστηκε να αντικαταστήσει ένα βραχίονα πλήρωσης λαδιού.

Αυτό επέτρεψε στον Albuquerque να φτάσει και να προσπεράσει τις δύο Cadillac, για να ανελκυστεί από την 4η στη 2η θέση. Ωστόσο, ο Blomqvist ήταν ασταμάτητος, αφού ανέλαβε τα ηνία για τα τελευταία 90 λεπτά περίπου, παραμένοντας επικεφαλής σε τρεις επανεκκινήσεις, για να προσφέρει έναν δεύτερο συνεχόμενο θρίαμβο στην MSR, με τον Βραζιλιάνος Helio Castroneves να πανηγυρίζει τη νίκη για 3η συνεχόμενη χρονιά. Οι Sebastien Bourdais, Renger van der Zande και Scott Dixon συμπλήρωσαν το βάθρο.

IMSA - 24 Ώρες Daytona, Acura #60

Τα πρωτότυπα της BMW δεν είχαν τη δυνατότητα να ακολουθήσουν το ρυθμό των πρωτοπόρων, με το ταχύτερο πλήρωμα της βαυαρικής μάρκας να τερματίζει στην 6η θέση, σε αντίθεση με τις Porsche 963, που είχαν το ρυθμό, αλλά όχι και την αξιοπιστία. To πλήρωμα με την 963 #7 έχασε 35 γύρους λόγω αλλαγής μπαταρίας, ενώ το #6 εγκατέλειψε αφήνοντας πίσω του ένα σύννεφο καπνού.

Στην κατηγορία LMP2, η Proton Competition με το #55 Oreca (Fred Poordad, Francesco Pizzi, James Allen και Gianmaria Bruni) «έκλεψε» τη νίκη για μόλις 0,016 δλ. σε ένα θεαματικό photo-finish με αντίπαλο το #04 της APR, το οποίο οδηγούσαν οι George Kurtz, Ben Hanley, Matt McMurry και Esteban Gutierrez.

Στην κατηγορία GTD Pro επικράτησε το πλήρωμα της Heart of Racing με την Aston Martin Vantage #27 και οδηγούς τους Roman De Angelis, Marco Sorensen, Ian James και Darren Turner, οι οποίοι επωφελήθηκαν από το ατύχημα του Philip Ellis στα τελικά στάδια του αγώνα, ενώ βρισκόταν στην πρωτοπορία με τη Mercedes AMG GT3 #57 της Winward Racing.

Στην κατηγορία LMP3, οι Anthony Mantella, Wayne Boyd, Nico Varrone και Thomas Merrill με το #17 Duqueine της AWA επέζησαν έναν αγώνα φθοράς για να επικρατήσουν.

IMSA - 24 Ώρες Daytona, Αποτελέσματα αγώνα

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!