Όταν η Ferrari Roma συνάντησε τη δυναστεία των… Μινγκ

H Ferrari γιορτάζει τα 30 χρόνια παρουσίας της στην κινεζική αγορά με μια επετειακή έκδοση της Roma η οποία συνδυάζει τον ιταλικό και τον κινεζικό πολιτισμό στην αισθητική της αλλά και τον «εξοπλισμό» της

Όταν η Ferrari Roma συνάντησε τη δυναστεία των… Μινγκ

H Ferrari γιορτάζει τα 30 χρόνια παρουσίας της στην κινεζική αγορά με μια επετειακή έκδοση της Roma η οποία συνδυάζει τον ιταλικό και τον κινεζικό πολιτισμό στην αισθητική της αλλά και τον «εξοπλισμό» της

H ιταλική φίρμα γιορτάζει τα 30 χρόνια παρουσίας της στην κινεζική αγορά όπου είναι και ιδιαιτέρως δημοφιλής με μια ειδική one-off έκδοση της Roma, προϊόν του τμήματος Tailor Made σε συνεργασία με τη διάσημη designer Jiang Qiong’er.

Όπως εύκολα υποθέτει κανείς οι σχεδιαστικές λεπτομέρειες έλκουν την καταγωγή τους από την πλούσια αισθητική όσο και ιδιάζουσα για εμάς τους δυτικούς παράδοση της αχανούς ασιατικής χώρας που συναντά στις επιφάνειες της Roma, το αψεγάδιαστο ιταλικό design.

Ξεκινώντας από τις ιδιαίτερες αποχρώσεις «ακούν» στις ονομασίες Sanusilver Matte και Rosso Magma Glossy με την τελευταία να εμπνέεται από το πανταχού παρών κόκκινο της κινεζικής παράδοσης. Αντιστοίχως οι χαρακτηριστικές ρίγες εντός και εκτός μπορεί να θυμίζουν σε εμάς μια τυπική αγωνιστική υλοποίηση, ωστόσο στην προκειμένη περίπτωση μεταφράζονται σε επιρροές από την αισθητική των επίπλων της δυναστείας των Μινγκ.

Στις λεπτομέρειες που καθορίζουν την μοναδικότητα της έκδοσης, συγκαταλέγονται τα ανθρακονημάτινα κατώτερα πλευρικά τμήματα αλλά και ένα ειδικής κατασκευής κλειδί η θήκη του οποίου έχει κατασκευαστεί από διάστικτη από χρυσό, λάκα μια τεχνική που είναι συνυφασμένη με την κινεζική παράδοση και ξεχωρίζει για την ιδιαιτερότητα της υφής της και του οπτικού αποτελέσματος. Από την εξίσωση δεν θα μπορούσε να λείπει και η εθιμοτυπική πλακέτα στην κεντρική κονσόλα η οποία αναγράφει τον αριθμό 30 –με κινέζικα ιδεογράμματα και αποτελείται από χρυσό και νεφρίτη που στην τοπική παράδοση συμβολίζουν την καλοτυχία και την καθαρότητα.

Την έκδοση συνοδεύει ένα kit αντικειμένων σχεδιασμένο από την Jiang Qiong’er το οποίο περιλαμβάνει χρηστικά μικροαντικείμενα,  που είναι συνυφασμένα με τις κινεζικές παραδόσεις και ιστορία. Στο σετ περιλαμβάνονται τέσσερα αρωματικά χώρου – ένα για κάθε εποχή- σε υλοποιήσεις κατασκευασμένες από κρύσταλλο και έβενο, ένα σετ προετοιμασίας τσαγιού με κόκκινο φινίρισμα λάκας διάστικτο με χρυσό, ένα πορσελάνινο σερβίτσιο τσαγιού με λεπτομέρειες από μπαμπού, σύμφωνα με την παραδοσιακή τεχνική, μια εβένινη ταμπακιέρα, ένα σταχτοδοχείο κατασκευασμένο από το είδος της πέτρας που χρησιμοποιείται για την ανάμειξη του μελανιού στην κινέζικη καλλιγραφία, ένας μίνι χαρταετός από ρυζόχαρτο, ένα σετ από κασμιρένιες κουβέρτες και ένα κινεζικό σκάκι από αχάτη και δέρμα. Όλα τα παραπάνω φιλοξενούνται στους αποθηκευτικούς χώρους στο εσωτερικό της ειδικής έκδοσης και στο πορτ μπαγκάζ.

Για την ιστορία που γέννησε την συγκεκριμένη έκδοση, η Ferrari συστήθηκε στην κινεζική αγορά στα τέλη του 1992, ανοίγοντας την πρώτη της έκθεση και πλέον μετράει πάνω από 21 εκθέσεις στην τοπική αγορά.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!