Με 340 ίππους το VW ID. Buzz GTX

H έκδοση επιδόσεων του ID. Buzz θα προσφέρει περισσότερη ισχύ από τα μέχρι σήμερα γνωστά GTX μοντέλα

Με 340 ίππους το VW ID. Buzz GTX

H έκδοση επιδόσεων του ID. Buzz θα προσφέρει περισσότερη ισχύ από τα μέχρι σήμερα γνωστά GTX μοντέλα

Tον περασμένο Οκτώβριο, η γερμανική φίρμα έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο δείγμα γραφής αυτού που θα αποτελέσει την έκδοση επιδόσεων GTX για το ΙD. Buzz επιβεβαιώνοντας ότι το ηλεκτροκίνητο van πρόκειται να αποκτήσει μια πιο “hot” παραλλαγή.

Πλέον ο επικεφαλής έρευνας και εξέλιξης της VW Commercial Vehicles, Kai Gruenitz επανέρχεται με περισσότερες αποκαλύψεις σε σχέση με την επίμαχη έκδοση, δηλώνοντας ότι η ισχύς του ID. Buzz GTX θα υπερβεί αυτή των μέχρι σήμερα γνωστών ισχυρότερων GTX, δηλαδή των ID.4 και ID.5 GTX.

Για την ακρίβεια όπως αποκάλυψε η ισχυρότερη έκφραση του ηλεκτρικού van θα αγγίξει τους 340 ίππους χωρίς προς το παρόν ωστόσο να μιλήσει για τη διαθέσιμη ροπή η οποία μένει να αποδειχθεί αν θα έχει ανάλογες αυξητικές τάσεις σε σχέση με τα 460 Nm που προσφέρουν τα δύο παραπάνω SUV.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που δεν θα αλλάξει σε σχέση με τις μέχρι σήμερα γνωστές GTX εκδόσεις  είναι η τεχνολογική διάταξη, καθώς (και) το ID.Buzz GTX θα υιοθετήσει δύο ηλεκτρικά μοτέρ τα οποία θα κινούν και τους δύο άξονες. Αναμενόμενα, όπως επιβεβαίωσε και το στέλεχος της VW η νέα έκδοση θα επωφεληθεί και από μια σειρά επιπλέον χαρακτηριστικών που θα τονίζουν την σπορ υπόστασή της.

Πλην της ισχυρότερης έκδοσης, η VW θα προσθέσει στην γκάμα του ID.Buzz και μια μεγαλύτερου μήκους και επίσης τετρακίνητη έκδοση με δύο μοτέρ η οποία θα διευκολύνει την διέξοδό του στην αμερικανική αγορά όπου αναμένεται να είναι διαθέσιμη.

 Η συγκεκριμένη έκδοση θα διαθέτει σύμφωνα με τις συστάσεις του Kai Gruenitz, μεγαλύτερο κατά 25 εκ. μεταξόνιο και θα μπορεί να φιλοξενήσει στο εσωτερικό της έως και επτά άτομα σε νέα καθίσματα “Captain, για την μεσαία σειρά, τα οποία θα περιστρέφονται ενώ θα προσφέρει και τη δυνατότητα αφαίρεσης της τελευταίας σειράς καθισμάτων.

Η τετρακίνητη έκδοση με το μεγαλύτερο μεταξόνιο αναμένεται να αξιοποιήσει και μια μεγαλύτερη μπαταρία 111 KWh.

Εκτός από τις παραπάνω εκδόσεις, το ID.Buzz θα αποκτήσει επταθέσια διάταξη και στην ήδη γνωστή παραλλαγή του με το μεταξόνιο των 2,99 μέτρων, ενώ όπως έχει επίσης ανακοινώσει η VW μετά το 2025 θα υπάρξει και campervan παραλλαγή του η οποία θα επιχειρήσει να αναβιώσει το στυλ του μακρινού προγόνου του, υιοθετώντας την ονομασία California και μια σειρά από εξοπλιστικά χαρακτηριστικά που θα επιτρέπουν την διαβίωση στο εσωτερικό του.

Αν και προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για το χρονοδιάγραμμα που θα ακολουθήσουν όλες οι παραπάνω εκδόσεις, σε ό,τι αφορά την «αμερικανικού» προσανατολισμού έκδοση με το μεγαλύτερο μεταξόνιο αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της από το 2024.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!