Στην ατζέντα της «Ομάδας των Επτά» (G7) που συναντήθηκε στην Κορνουάλη (11-13 Ιουνίου) υπό την προεδρία της Μ. Βρετανίας βρέθηκε όχι μόνο η υγειονομική κρίση και η οικονομική ανάκαμψη, αλλά και η προστασία του περιβάλλοντος. Με τον Joe Biden να ηγείται των ΗΠΑ, οι δράσεις στον τελευταίο τομέα αναμένεται να εντατικοποιηθούν.
Οι ηγέτες των ΗΠΑ, Μ. Βρετανίας, Γαλλίας, Γερμανίας, Καναδά, Ιταλίας και Ιαπωνίας επιβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους στη Συμφωνία των Παρισίων για την κλιματική αλλαγή και στο στόχο να μηδενιστούν οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου έως το 2050, το αργότερο.
Όσον αφορά τον τομέα των μεταφορών, δεσμεύτηκαν να ενισχύσουν τις τεχνολογίες οχημάτων μηδενικών ρύπων και να περιοριστούν οι πωλήσεις αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης (βενζίνης και diesel). Παράλληλα δήλωσαν ότι θα στηρίξουν τη δημιουργία της κατάλληλης υποδομής, όπως των σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.
- Citroen e-C3 Urban: Προσιτή ηλεκτροκίνηση, από 17.900 ευρώ
- Zeekr 7GT: Πρακτικό shooting brake με επιδόσεις supercar και αυτονομία έως 655 χιλιόμετρα
- Skoda Elroq: Nέα εποχή ηλεκτροκίνησης, με αυτονομία έως 717 χιλιόμετρα
- Nissan Micra: Για πρώτη φορά αποκλειστικά ηλεκτρικό με έως 416 χλμ. αυτονομίας
- MINI Aceman: Ηλεκτρικές επιδόσεις και χαρακτήρας MINI με έως 218 ίππους
Αναμένεται λοιπόν να εντατικοποιηθούν οι πολιτικές (και εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης) μετάβασης στην ηλεκτροκίνηση και την υδρογονοκίνηση, αφενός με κίνητρα υπέρ των οχημάτων μηδενικών ρύπων και αφετέρου με αντικίνητρα για τα συμβατικά αυτοκίνητα.