Επέκταση συνεργασίας Stellantis και Archer για την παραγωγή του Midnight eVTOL

Οι Stellantis και η Archer ενώνουν τις δυνάμεις τους για την κατασκευή του αεροσκάφους eVTOL Midnight.

Επέκταση συνεργασίας Stellantis και Archer για την παραγωγή του Midnight eVTOL

Οι Stellantis και η Archer ενώνουν τις δυνάμεις τους για την κατασκευή του αεροσκάφους eVTOL Midnight.

Η Stellantis και η Archer Aviation ανακοίνωσαν ότι θα επεκτείνουν σημαντικά τη συνεργασία τους, ενώνοντας τις δυνάμεις τους για την κατασκευή του Midnight, ενός ηλεκτρικού αεροσκάφους κάθετης απογείωσης και προσγείωσης (eVTOL). Οι δύο εταιρείες θα συνεργαστούν στην κατασκευή της μονάδας παραγωγής στο Covington της Τζόρτζια στις ΗΠΑ, όπου σχεδιάζουν να ξεκινήσουν την κατασκευή του αεροσκάφους Midnight το 2024.

Το Midnight έχει σχεδιαστεί για να είναι ασφαλές, βιώσιμο, αθόρυβο και, με αναμενόμενο ωφέλιμο φορτίο άνω των 450 κιλών, μπορεί να μεταφέρει τέσσερις επιβάτες συν έναν πιλότο. Με αυτονομία 160 χλμ., το Midnight είναι βελτιστοποιημένο για ταξίδια μικρών αποστάσεων (περίπου 30 χλμ.), με χρόνο φόρτισης 10 λεπτών ενδιάμεσα.

Η σύμπραξη θα αξιοποιήσει τα πλεονεκτήματα και τις αρμοδιότητες της κάθε εταιρείας για να φέρει το Midnight στην αγορά. Η Archer διαθέτει ομάδα εμπειρογνωμόνων παγκόσμιας κλάσης σε θέματα eVTOL, ηλεκτροκίνησης και πιστοποίησης, ενώ η Stellantis θα συνεισφέρει στην εταιρική σχέση με προηγμένη τεχνολογία και τεχνογνωσία κατασκευής, έμπειρο προσωπικό και κεφάλαια.

Η συνεργασία αποσκοπεί να οδηγήσει σε ταχεία κλιμάκωση της παραγωγής αεροσκαφών, ώστε να ανταποκριθεί στα σχέδια εμπορικής αξιοποίησης της Archer. Στόχος είναι η Stellantis να παράγει μαζικά το Midnight ως αποκλειστικός κατασκευαστής του. Ως περαιτέρω ένδειξη της δέσμευσής της, η Stellantis θα παράσχει έως και 150 εκατομμύρια δολάρια σε μετοχικό κεφάλαιο, το οποίο η Archer θα έχει τη δυνατότητα να αξιοποιήσει κατά την κρίση της τα επόμενα δύο χρόνια, εφόσον επιτευχθούν ορισμένα επιχειρηματικά ορόσημα.

Η Stellantis σκοπεύει επίσης να αυξήσει τη στρατηγική της συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο μέσω μελλοντικών αγορών μετοχών της Archer. Αυτές οι ενέργειες, θα επιτρέψουν στη Stellantis να γίνει μακροπρόθεσμα βασικός επενδυτής της Archer. Η Stellantis είναι στρατηγικός εταίρος της Archer από το 2020 μέσω διαφόρων πρωτοβουλιών συνεργασίας και ως επενδυτής από το 2021. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η Archer έχει αξιοποιήσει την τεχνογνωσία της Stellantis σε θέματα κατασκευής, εφοδιαστικής αλυσίδας και σχεδιασμού.

Archer Midnight

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!