Τα κορυφαία βίντεο του Ken Block

Μπορεί ο Ken Block να έφυγε από κοντά μας πρόωρα, αλλά άφησε πίσω του μία πλούσια κληρονομιά κινηματογραφικού υλικού, δημιουργώντας μία καινούργια μορφή ψυχαγωγίας. Παρακολουθήστε ορισμένα από τα καλύτερά του βίντεο.

Λίγοι άνθρωποι είχαν τόσο μεγάλη επίδραση στην κουλτούρα του αυτοκινήτου την τελευταία δεκαετία όσο ο Ken Block. Ήταν κάτι παραπάνω από ένας απλός οδηγός αγώνων ράλλυ. Όντας ένας απόλυτος πρωτοπόρος, δημιούργησε τη δική του σχολή με τα ακροβατικά του κόλπα πίσω από το τιμόνι, ανακαλύπτοντας νέους ορίζοντες και εξάπτοντας τη φαντασία, για να συνδυάσει την αριστοτεχνική οδήγηση με πρακτικές κασκαντέρ και χολιγουντιανή σκηνοθεσία.

Αψήφησε τα δεδομένα αυτού που είναι εφικτό χρησιμοποιώντας… απλά(!) ένα αυτοκίνητο και έχοντας συνείδηση της αξίας μάρκετινγκ αυτών που μπορούσε να κάνει, δημιούργησε ένα νέο κοινό, το οποίο επεκτάθηκε πολύ πέραν του κλειστού κλοιού των petrolheads και της αγωνιστικής κοινότητας. Όταν εξερράγη το φαινόμενο των βίντεο «Gymkhana», που έγιναν viral, ολόκληρος ο κόσμος γνώριζε τον Ken Block ως τον πιο αριστοτεχνικό και παράτολμο οδηγό που εκτελούσε με χειρουργική ακρίβεια ορισμένα τα πιο απίστευτα ακροβατικά με αυτοκίνητα που είχαν καταγραφεί σε βίντεο.

Αξιοποιώντας τη φήμη του, ο Ken Block δημιούργησε μια επιτυχημένη επιχειρηματική καριέρα που περιλάμβανε την ίδρυση της μάρκας ρούχων και υποδημάτων skate DC Shoes. Αν και ορισμένοι απορρίπτουν τα βίντεό του ως κάτι περισσότερο από ακροβατική οδήγηση, αυτό παραβλέπει τις δεξιότητες που απαιτούνται για να πραγματοποιηθεί ένα τέτοιο εγχείρημα και χάνει το νόημα αυτής της προσπάθειας.

Ο Block συνδύασε το υπόβαθρό του στο μάρκετινγκ και την ψυχαγωγία, με την αγάπη του για την οδήγηση για να δημιουργήσει τα εξαιρετικά δημοφιλή βίντεο που τον δείχνουν να κάνει drift, donut, και γενικά να απολαμβάνει το χειρισμό εκατοντάδων ίππων με τετράτροχα θηρία. Εν ολίγοις, ο Block έκανε την οδήγηση διασκέδαση με μία δόση χιούμορ, και όχι απλώς σοβαρή δουλειά, όπως έχει επικρατήσει να είναι στο μηχανοκίνητο αθλητισμό.

1. Gymkhana 4: The Hollywood Megamercial

Από την κορυφή του καταλόγου, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει το συγκεκριμένο βίντεο (στο επάνω μέρος της σελίδας). Με την υποστήριξη συντελεστών του Χόλιγουντ από πίσω του, αυτό το βίντεο ήταν γραφτό να είναι ένα από τα καλύτερα του Ken Block. Γυρισμένο επί πέντε ημέρες στα Universal Studios της Καλιφόρνια, με σκηνοθέτη τον Ben Conrad (γνωστός από το Zombieland) και μονταρισμένο με την εκρηκτική δύναμη ταινίας του Michael Bay, το Gymkhana 4 είναι μια οπτική πανδαισία γεμάτη αστεία, εικόνες ενισχυμένες με υπολογιστή, θεαματικά slow-motion και, φυσικά, τη συνηθισμένη εκπληκτική οδήγηση του Block.

2. Gymkhana 10: The Ultimate Tire Slaying Tour

Η εκπληκτική φιλοδοξία αυτού του βίντεο είναι απίστευτη. Περιλαμβάνει πέντε ειδικά διαμορφωμένα αυτοκίνητα της Ford, σε πέντε τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο. Περιλαμβάνει επίσης πολλά κατεστραμμένα ελαστικά, όπως ακριβώς μαρτυρά και το όνομα. Το βίντεο ξεκινάει με το Hoonicorn V2 των 1.400 ίππων, που βασίζεται σε μια Ford Mustang του 1965. Στη συνέχεια εμφανίζεται ένα Ford Fiesta WRC του 2018, το οποίο οδηγείται στον πάγο. Ακολουθεί ένα Ford Escort RS Cosworth του 1991, ρυθμισμένο να αποδίδει 645 ίππους. Έπεται το Ford Focus RS RX του 2017, με απόδοση 650 ίππων, και τέλος, το βίντεο μας συστήνει το «Hoonitruck», ένα Ford F-150 pick-up του 1977, που δεχθεί σημαντικές τροποποιήσεις και τραβάει το Hoonicorn V2.

3. Gymkhana 5: Ultimate Urban Playground; San Francisco

Κανείς δεν έχει επιτεθεί στους γεμάτους ανωφέρειες και κατωφέρειες δρόμους του Σαν Φρανσίσκο με τέτοιο σθένος. Το συγκεκριμένο βίντεο βρίσκεται εύκολα στις πρώτες θέσεις αυτού του καταλόγου για την επιλογή τοποθεσίας με την πρωτοφανή και εντυπωσιακή πρόσβαση στο οδικό δίκτυο της πόλης. Από το εναρκτήριο πλάνο του Fiesta που περνάει από τη γέφυρα του Oakland Bay Bridge, μέχρι τα τεράστια άλματα πάνω από τους λοφώδεις δρόμους του κέντρου της πόλης, αυτό είναι ένα Gymkhana που θα σας κάνει να τρίβετε τα μάτια σας με δυσπιστία. Ένα ξεχωριστό πλάνο από ένα drift στον αέρα είναι ένα από τα κορυφαία στιγμιότυπα και η εμφάνιση του παγκοσμίου φήμης Αμερικανού αναβάτη Travis Pastrana είναι το κερασάκι στην τούρτα.

4. Gymkhana 2: The Infomercial

Η απόλυτη ειλικρίνεια αυτού του βίντεο είναι αξιοθαύμαστη. Με χορηγό την DC Shoes να ανεβάζει τις τιμές παραγωγής για τη δεύτερη εξόρμηση του Block σε Gymkhana, ο κατασκευαστής ρούχων και υποδημάτων αποφάσισε να είναι απόλυτα ειλικρινής σχετικά με το γεγονός ότι ο στόχος του ήταν να πουλήσει τα προϊόντας του. Τα εκπληκτικά ακροβατικά με τα αυτοκίνητα είναι απλώς ένας τρόπος για να πείσει το κοινό να τα αγοράσει. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αυτό το βίντεο στερείται εντυπωσιακών σκηνικών. Εξαιρετικά αργές λήψεις καταγράφουν βόμβες νερού γεμάτες με μπογιά να βγαίνουν από τα χέρια ανδρείκελων, και υπάρχει μια στιγμή που κόβει την ανάσα, καθώς το Subaru WRX STI του 2009 που οδηγεί ο Block, βρίσκεται μερικά εκατοστά από πριν πέσει στο νερό του λιμανιού.

5. Gymkhana 3, Part 2: The Ultimate Playground

Το συγκεκριμένο βίντεο γυρίστηκε στην εγκαταλελειμμένη οβάλ πίστα του Montlhery στη Γαλλία, που κατασκευάστηκε το 1924 και διαθέτει κλίση 51 μοιρών σε ορισμένα σημεία της, δηλαδή υπερδιπλάσια από τις περισσότερες πίστες του NASCAR. Αυτό παρέχει τη δυνατότητα για μερικά πολύ ασυνήθιστα και μοναδικά ακροβατικά, ενώ το νερό στον ασφαλτοτάπητα δημιουργεί μια από τις πιο εντυπωσιακές σειρές τετραπλής περιστροφής 360 μοιρών που θα δείτε ποτέ.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!