Ένα Ford GT για δυνατούς λύτες

Η Lego προσθέτει στην σειρά Technic το Ford GT το οποίο θα αποτελείται από 1.466 κομμάτια

Ένα Ford GT για δυνατούς λύτες

Η Lego προσθέτει στην σειρά Technic το Ford GT το οποίο θα αποτελείται από 1.466 κομμάτια

H σειρά των Lego Technic θα προσθέσει συντόμως στην μακρά λίστα επίζηλων supercars που περιλαμβάνει, το εμβληματικό μοντέλο της αμερικανικής φίρμας, στην τελευταία αναβίωσή του, που πλέον έχει φτάσει στο τέρμα της διαδρομής της.

Κάπως έτσι το σετ της Lego Technic θα αποτελέσει μια ακόμα ευκαιρία απόκτησης του Ford έστω και υπό κλίμακα (1/12) και αφού κάποιος καταφέρει να συναρμολογήσει τα 1.466 «τουβλάκια» από τα οποία αποτελείται το kit, με δεδομένο και ότι η συγκεκριμένη σειρά της δανέζικης εταιρείας παιχνιδιών είναι από τις πλέον απαιτητικές και πολύπλοκες.

Το αποτέλεσμα είναι μια πιστή αναπαραγωγή του Ford GT με διαστάσεις 39,0 εκ. μήκος, 9,0 εκ. ύψος και 18 εκ. πλάτος ενώ σύμφωνα με τις συστάσεις διαθέτει ένα «λειτουργικό» V6 3,5 λίτρων, κινητήρα κάτι που μεταφράζεται σε κινούμενα πιστόνια καθώς και ένα σετ επίσης λειτουργικών ανεξάρτητων αναρτήσεων, μπροστά και πίσω.

Στα κινούμενα μέρη συγκαταλέγεται και η πίσω πτέρυγα, οι μπροστινοί τροχοί αλλά το καπό. Αναμενόμενα ανοίγουν και οι πόρτες ενώ ο πίσω άξονας ο οποίος αποτελεί και τον «κινητήριο» εφοδιάζεται και με διαφορικό το οποίο φυσικά χρήζει συναρμολόγησης όπως και όλα τα υπόλοιπα.

Το σετ αναμένεται να είναι διαθέσιμο από την άνοιξη ενώ προς το παρόν οι τιμές έχουν ανακοινωθεί μόνο για τις ΗΠΑ όπου κοστίζει 119 δολάρια.

Σε ό,τι αφορά το… «real-thing» υπενθυμίζεται ότι «μπλε οβάλ» φίρμα παρουσίασε την τελευταία παραλλαγή του supercar με την μορφή μιας αγωνιστικών προδιαγραφών έκδοσης με ισχύ άνω των 800 ίππων και τιμή εκκίνησης 1,7 εκ. δολάρια.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!