H Citroen παραδίδει άρμα στον Αστερίξ

Η Citroen δημιούργησε ένα concept… άρμα για την καινούργια ταινία Αστερίξ, παίρνοντας έμπνευση από το θρυλικό 2CV.

H Citroen παραδίδει άρμα στον Αστερίξ

Η Citroen δημιούργησε ένα concept… άρμα για την καινούργια ταινία Αστερίξ, παίρνοντας έμπνευση από το θρυλικό 2CV.

Η Citroen παρουσίασε μία καινούργια ερμηνεία του εμβληματικού 2CV ως άρμα που εμφανίζεται στη νέα ταινία «Asterix & Obelix: The Middle Kingdom», στο πλαίσιο της συνεργασίας της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας με τις Pathe, Tresor Films και Albert Rene Editors. Η ταινία θα προβληθεί στο Netflix την άνοιξη του 2023.

Το άρμα 2CV θα εμφανίζεται σε διάφορα σημεία της ταινίας και σηματοδοτεί την πρώτη φορά που η Citroen κάνει κάτι αντίστοιχο. Η γαλλική μάρκα σχεδίασε και κατασκεύασε το μοντέλο σε λιγότερο από τρεις μήνες, σε σύγκριση με τους συνήθεις 12 μήνες που χρειάζονται για τη δημιουργία ενός πρωτότυπου οχήματος.

Για το άρμα, η Citroen επικεντρώθηκε στις βασικές της αξίες της άνεσης, της τεχνολογίας και του τολμηρού σχεδιασμού, προσθέτοντας μια ιδιαίτερη πινελιά στην ταινία. Το αποτέλεσμα είναι ένα πρωτότυπο άρμα με αναρτήσεις κατασκευασμένες από το στομάχι ενός αγριογούρουνου, ηλιοροφή και προβολείς που λειτουργούν με πυγολαμπίδες ενισχυμένες με μαγικό φίλτρο. Μια άλλη λεπτομέρεια είναι οι τροχοί, κατασκευασμένοι από ανακυκλωμένες ασπίδες, που ενσωματώνουν τα βέλη του εμβλήματος της Citroen.

Το άρμα εμφανίζεται σε διάφορα σημεία της ταινίας, μεταξύ άλλων όταν ο στρατός του Καίσαρα φτάνει στην Κίνα, όπου υπάρχει μια διαφημιστική πινακίδα στην είσοδο της χώρας που προωθεί το καλύτερο αυτοκίνητο της εποχής: το 2CV, ένα απίστευτο άρμα που κατασκευάστηκε στη Γαλατία και το οποίο σέρνουν δύο άλογα. Πρόκειται για μια διακριτική αναφορά στη διάσημη διαφημιστική ταινία της Citroën που γυρίστηκε στο Σινικό Τείχος της Κίνας. Τα φτερά του κράνους που φορούσε ο Αστερίξ φέρουν επίσης το νέο λογότυπο της Citroen.

Η συμμετοχή της Citroen στην ταινία δεν περιορίζεται μόνο στη δημιουργία του πρωτότυπου άρματος. Στο πλαίσιο της συνεργασίας, η γαλλική μάρκα παρείχε επίσης στο κινηματογραφικό συνεργείο έναν αμιγώς ηλεκτρικό στόλο 10 οχημάτων για χρήση κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. Τρία e-C4, τρία C5 Aircross PHEV, δύο e-SpaceTourer, ένα e-Jumpy (e-Dispatch) και ένα Ami. Η Citroen κανόνισε επίσης τη φόρτιση των οχημάτων στα κινηματογραφικά πλατό στο Bry-sur-Marne και στο Bretigny-Sur-Orge.

Η βιωσιμότητα αποτέλεσε βασικό στοιχείο της συνεργασίας καθ’ όλη τη διάρκεια των γυρισμάτων. Η ομάδα συνεργάστηκε επίσης με ένα πρακτορείο που εφάρμοσε διαδικασίες για τον όσο το δυνατόν μεγαλύτερο περιορισμό των αποβλήτων. Για παράδειγμα, τα κοστούμια ανακυκλώθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν ξανά για άλλους σκοπούς, ενώ εξοικονομήθηκαν δύο τόνοι ξύλου με τη χρήση ανακυκλωμένου χαρτονιού. Επίσης, όλα τα ξύλινα κιβώτια που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων δόθηκαν σε δύο αστικές φάρμες στην περιοχή Ile-de-France.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!