Αναβάθμιση τεχνολογίας για το Lexus LS

Το Lexus LS θα εφοδιαστεί με το νέο σύστημα infotainment της ιαπωνικής εταιρείας, για να ανταγωνιστεί τη Mercedes S-Class.

Αναβάθμιση τεχνολογίας για το Lexus LS

Το Lexus LS θα εφοδιαστεί με το νέο σύστημα infotainment της ιαπωνικής εταιρείας, για να ανταγωνιστεί τη Mercedes S-Class.

Παρόλο που η τρέχουσα -5η- γενιά του Lexus LS παρουσιάστηκε μόλις πέρυσι, η ιαπωνική μάρκα έσπευσε να ανανεώσει την τεχνολογία στο εσωτερικό της ναυαρχίδας της. Το μοντέλο του 2023 θα αποκτήσει το σύστημα Link Pro της εταιρείας και οι πρώτες παραδόσεις του αναθεωρημένου μοντέλου αναμένεται να φτάσουν στους πελάτες το Μάρτιο του επόμενου έτους.

Το σύστημα πολυμέσων Lexus Link Pro θα προσφέρει επιπλέον λειτουργικότητα μέσω της κεντρικής οθόνης αφής 12,3 ιντσών. Η συνδεσιμότητα Apple CarPlay και Android Auto είναι στάνταρ, όπως και η νέα λειτουργία φωνητικών εντολών «Hey Lexus».

Ο τηλεχειρισμός του κλιματισμού, του κλειδώματος των θυρών και της ενεργοποίησης των προβολέων κινδύνου είναι πλέον διαθέσιμα μέσω της εφαρμογής για smartphone Lexus Premium Link. Η εφαρμογή παρέχει επίσης πρόσβαση σε αναλύσεις της οδήγησης, πληροφορίες για τυχόν μηχανικά ή ηλεκτρικά προβλήματα, προτάσεις τεχνικών οδήγησης καθώς και μια λειτουργία αναζήτησης αυτοκινήτου. Στάνταρ σε όλα τα μοντέλα LS είναι μία 4ετής συνδρομή στην εφαρμογή.

Η Lexus αναφέρει ότι η κορυφαία πολυτελής λιμουζίνα της προσφέρει «οδήγηση χωρίς άγχος» χάρη στην υπηρεσία Premium Connectivity που βασίζεται στο cloud. Το LS θα προσφέρει ζωντανά δεδομένα κυκλοφορίας, μαζί με πληροφορίες για το δρόμο και πιθανές ελεύθερες θέσεις στάθμευσης, μέσω του ενσωματωμένου συστήματος δορυφορικής πλοήγησης.

Ένα σύστημα κάμερας που είναι τοποθετημένη μπροστά παρέχει παρόμοια θέα με το «διαφανές καπό» της Land Rover, το οποίο, σύμφωνα με τη Lexus, βοηθάει στο παρκάρισμα και τους ελιγμούς σε στενούς χώρους. Η Lexus ήταν ένας από τους πρώτους κατασκευαστές που κυκλοφόρησε ένα σύστημα αυτόματου παρκαρίσματος για το LS το 2007, και τώρα η λειτουργία Parking Assist έχει βελτιωθεί με την προσθήκη της «κεντρικής γραμμής» του αυτοκινήτου.

Το εσωτερικό έχει δεχτεί μια ανανέωση και στο hardware, καθώς ορισμένα από τα κουμπιά του συστήματος infotainment έχουν μεταφερθεί και υπάρχει μια νέα θήκη για smartphone. Οι τεχνολογικές αναβαθμίσεις του 2023 θα φέρουν πιθανότατα αύξηση στην τιμή του LS.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!