Σε τροχιά επιδόσεων GTX (και) το VW ID. Buzz

H VW φέρεται, σύμφωνα με εσωτερικά έγγραφα που είδαν το φως της δημοσιότητας, να ετοιμάζει πολλαπλές παραλλαγές για το ηλεκτροκίνητο van της, συμπεριλαμβανομένης μιας έκδοσης επιδόσεων GTX.

Σε τροχιά επιδόσεων GTX (και) το VW ID. Buzz

H VW φέρεται, σύμφωνα με εσωτερικά έγγραφα που είδαν το φως της δημοσιότητας, να ετοιμάζει πολλαπλές παραλλαγές για το ηλεκτροκίνητο van της, συμπεριλαμβανομένης μιας έκδοσης επιδόσεων GTX.

H γερμανική φίρμα έχει ήδη υποσχεθεί εκδόσεις GTX για το σύνολο της γκάμας των ηλεκτροκίνητων μοντέλων της και το ID.Buzz δεν θα αποτελέσει εξαίρεση όπως αποκαλύφθηκε από εσωτερική ενημέρωση της Volkswagen Commercial Vehicles προς επενδυτές.

Για την ακρίβεια, ένα από τα slides που διέρρευσαν από την σχετική ενημέρωση  αποτυπώνει μια πτυχή του εσωτερικού της επίμαχης έκδοσης του ID.Buzz όπου διακρίνονται ευκρινώς τα διακριτικά GTX στο κάτω μέρος του τιμονιού.

Αν και προς το παρόν δεν υπάρχουν λεπτομέρειες για τα μεγέθη της έκδοσης GTX του ID.Buzz, δεν αποκλείεται να ακολουθήσει το παράδειγμα των ομώνυμων GTX εκδόσεων των ID.4 και ID.5, υιοθετώντας δύο μοτέρ τα οποία θα του εξασφαλίζουν τετρακίνηση και ισχύ έως 299 ίππων αν και λόγω του μεγαλύτερου όγκου του ηλεκτροκίνητου van, μένει να αποδειχθεί κατά πόσο η απόδοση θα είναι αντιστοίχως υψηλή.

Πλην της ισχυρότερης έκδοσης, η VW θα προσθέσει στην γκάμα του ID.Buzz και μια μεγαλύτερου μήκους και επίσης τετρακίνητη έκδοση η οποία θα διευκολύνει την διέξοδό του στην αμερικανική αγορά. Η συγκεκριμένη έκδοση θα μπορεί να φιλοξενήσει στο εσωτερικό της έως και επτά άτομα ενώ αναμενόμενα θα εφοδιάζεται και με μια μεγαλύτερης χωρητικότητας μπαταρία 111 kWh η οποία, με δεδομένη την τετρακίνηση, θα τροφοδοτεί δύο μοτέρ.

Εκτός από τις παραπάνω εκδόσεις, το ID.Buzz θα αποκτήσει επταθέσια διάταξη και στην ήδη γνωστή παραλλαγή του με το μεταξόνιο των 2,99 μέτρων, ενώ όπως έχει επίσης ανακοινώσει η VW μετά το 2025 θα υπάρξει και campervan παραλλαγή του η οποία θα επιχειρήσει να αναβιώσει το στυλ του μακρινού προγόνου του, υιοθετώντας την ονομασία California και μια σειρά από εξοπλιστικά χαρακτηριστικά που θα επιτρέπουν την διαβίωση στο εσωτερικό του.

Αν και προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για το χρονοδιάγραμμα που θα ακολουθήσουν όλες οι παραπάνω εκδόσεις, σε ό,τι αφορά την «αμερικανικού» προσανατολισμού έκδοση με το μεγαλύτερο μεταξόνιο αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της από το 2024.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!