Tesla: Νέο εργοστάσιο επεξεργασίας λιθίου για μπαταρίες

To ενδεχόμενο δημιουργίας εργοστασίου επεξεργασίας λιθίου στην ακτή του Κόλπου του Τέξας, εξετάζει η αυτοκινητοβιομηχανία Tesla .

Tesla: Νέο εργοστάσιο επεξεργασίας λιθίου για μπαταρίες

To ενδεχόμενο δημιουργίας εργοστασίου επεξεργασίας λιθίου στην ακτή του Κόλπου του Τέξας, εξετάζει η αυτοκινητοβιομηχανία Tesla .

Βασικός στόχος της αυτοκινητοβιομηχανίας Tesla, για τη δημιουργία του νέου εργοστασίου επεξεργασίας λιθίου, είναι η εξασφάλιση της προμήθειας της βασικής πρώτης ύλης που χρησιμοποιείται στις μπαταρίες εν μέσω αυξανόμενης ζήτησης για ηλεκτρικά οχήματα.

Η μονάδα διύλισης υδροξειδίου του λιθίου για μπαταρίες, την οποία η Tesla ανέδειξε ως την πρώτη του είδους της στη Βόρεια Αμερική, θα επεξεργάζεται το ακατέργαστο υλικό μεταλλεύματος και θα το μετατρέπει σε κατάσταση αξιοποιήσιμη για την παραγωγή μπαταριών, όπως ανέφερε η εταιρεία σε αίτηση που κατατέθηκε στο γραφείο ελέγχου του Τέξας.

Η απόφαση για επένδυση στο Τέξας θα βασίζεται επίσης στην ικανότητα να επιτύχει ελάφρυνση από τους τοπικούς φόρους ιδιοκτησίας. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της βιομηχανίας ηλεκτρικών οχημάτων, Elon Musk, είχε δηλώσει ότι η Tesla μπορεί να χρειαστεί να εισέλθει στη βιομηχανία εξόρυξης και διύλισης απευθείας, σε μεγάλη κλίμακα, καθώς οι τιμές του λιθίου αυξάνονται. Ο Elon Musk έχει επίσης εκφράσει την ανάγκη για περισσότερους παίκτες στη βιομηχανία επεξεργασίας λιθίου.

Επιπρόσθετα, η εξασφάλιση σταθερής προμήθειας πρώτων υλών για μπαταρίες θεωρείται κρίσιμο στοίχημα για την αυτοκινητοβιομηχανία, καθώς αντιμετωπίζει έντονο ανταγωνισμό στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Εάν η Tesla λάβει την επίσημη έγκριση από τις αρμόδιες αρχές, η κατασκευή του εργοστασίου θα μπορούσε να ξεκινήσει το τέταρτο τρίμηνο του 2022 και nα φτάσει στην εμπορική παραγωγή μέχρι το τέλος του 2024.

Σύμφωνα με το σχέδιο, θα στέλνει το τελικό προϊόν από το εργοστάσιο επεξεργασίας με φορτηγά ή μέσω σιδηρόδρομου, σε διάφορες εγκαταστάσεις κατασκευής μπαταριών της εταιρείας που υποστηρίζουν την αλυσίδα εφοδιασμού για μπαταρίες μεγάλης κλίμακας και ηλεκτρικών οχημάτων.

Η Tesla, της οποίας οι μετοχές αυξήθηκαν 1,4% στις προκαταρκτικές συναλλαγές, είπε επίσης ότι θα χρησιμοποιούσε λιγότερο επικίνδυνα αντιδραστήρια και θα δημιουργήσει χρησιμοποιήσιμα υποπροϊόντα, σε σύγκριση με τη συμβατική διαδικασία.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!