“Έφυγε” από τη ζωή ο Max Mosley

O πρώην Πρόεδρος της FIA – την περίοδο από το 1993 έως το 2009 – απεβίωσε σε ηλικία 81 ετών

“Έφυγε” από τη ζωή ο Max Mosley

O πρώην Πρόεδρος της FIA – την περίοδο από το 1993 έως το 2009 – απεβίωσε σε ηλικία 81 ετών

Ο κόσμος του αυτοκινήτου και του μηχανοκίνητου αθλητισμού θρηνεί το θάνατο του μακροβιότερου Προέδρου στην ιστορία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA). Ο Max Mosley απεβίωσε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών, μετά από μακρά μάχη με την επάρατο νόσο.

Ο Mosley γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1940 και ήταν γιος του φιλοναζιστή Oswald Mosley. Από το πανεπιστήμιο ο Max ενδιαφέρθηκε για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, ενώ αγωνίστηκε στη Formula 2. Συμμετείχε στη δημιουργία της αγωνιστικής ομάδας της March το 1969 και τη δεκαετία του ’70 ανέλαβε το ρόλο του νομικού εκπροσώπου της Ένωσης Κατασκευαστών της Formula 1, ενώ συνέβαλε στην πρώτο Concorde Agreement το 1981.

Το 1993 εξελέγη Πρόεδρος της FIA, διαδεχόμενος τον Γάλλο Jean-Marie Balestre. Επανεξελέγη στη θέση άλλες τρεις φορές, το 1997, το 2001 και το 2005. Μετά την εμπλοκή του σε ροζ σκάνδαλο το 2008, αποφάσισε να μην θέσει ξανά υποψηφιότητα, με τον Jean Todt να κερδίζει τις εκλογές για την Προεδρία της FIA το 2009. Ασχολήθηκε ενεργά με την προώθηση της οδικής ασφάλειας από διάφορες θέσεις, όπως αυτή του Προέδρου του Euro NCAP από το 1996 έως το 2004.

«Είμαι πολύ στεναχωρημένος από την απώλεια του Max Mosley. Ήταν μία σημαντική προσωπικότητα στη Formula 1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό γενικότερα. Ως Πρόεδρος της FIA επί 16 έτη συμμετείχε σημαντικά στην ενίσχυση της ασφάλειας στις πίστες και τους δρόμους. Όλη η οικογένεια της FIA αποτίει φόρο τιμής», ήταν το μήνυμα του Jean Todt.

«Είμαστε λυπημένοι από τα νέα του θανάτου του Max Mosley. Ήταν μία τεράστια φιγούρα σε μία μεταβατική περίοδο του θεσμού», αναφέρεται σε ανακοίνωση της F1.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!