Sold out για το Polestar 6 LA Concept Edition

H τολμηρή ιδέα της σουηδικής φίρμας να δημιουργήσει ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο roadster τυγχάνει ήδη, περίπου τέσσερα χρόνια πριν τις πρώτες παραδόσεις, ενθουσιώδους υποδοχής

Sold out για το Polestar 6 LA Concept Edition

H τολμηρή ιδέα της σουηδικής φίρμας να δημιουργήσει ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο roadster τυγχάνει ήδη, περίπου τέσσερα χρόνια πριν τις πρώτες παραδόσεις, ενθουσιώδους υποδοχής

Προσφάτως η Polestar ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να κατασκευάσει μια έκδοση παραγωγής του ομολογουμένως εντυπωσιακού 02 Concept που παρουσιάστηκε το 2022, αρχικά σε μια περιορισμένη ειδική έκδοση με την ονομασία LA Concept Edition.

Αν οι ιθύνοντες της σουηδικής φίρμας είχαν ως στόχο με αυτή την έκδοση να σφυγμομετρήσουν τις αντιδράσεις του κοινού για την μελλοντική ευρεία παραγωγή ενός ηλεκτροκίνητου roadster τότε μάλλον θα πρέπει να θεωρήσουν την απόφασή τους επιτυχημένη καθώς, ήδη, σε διάστημα μόλις μιας εβδομάδας τα 500 αντίτυπα της LA Concept Εdition έχουν ήδη εξαντληθεί.

Να σημειωθεί ότι κάθε ένας από τους 500 μελλοντικούς ιδιοκτήτες της έκδοσης έχει καταβάλει ήδη προκαταβολή 25.000 δολαρίων για την απόκτηση της LA Concept Edition η τιμή της οποίας αναμένεται να ξεπεράσει τα 190.000 δολάρια.

Ως προς την ταυτότητα της επίμαχης έκδοσης, διαθέτει το ίδια γαλάζιο χρώμα αμαξώματος, τις ανοιχτόχρωμες δερμάτινες επενδύσεις στο εσωτερικό και τους αντίστοιχης σχεδίασης τροχούς 21 ιντσών, με το πρωτότυπο 02 το οποίο τον περασμένο Μάρτιο ανέλαβε να κάνει τις συστάσεις, δηλώνοντας την πρόθεση των Σουηδών να οδηγήσουν στην παραγωγή ένα ηλεκτρικό roadster με ισχύ 885 ίππων.

Σε ό,τι αφορά την «ευρεία» παραγωγή του roadster αναμένεται σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Polestar να ξεκινήσει στα τέλη του 2025, αν και με δεδομένες τις εξωτικές προδιαγραφές του μοντέλου η παραγγελιοληψία θα ξεκινήσει ήδη από τα τέλη της φετινής χρονιάς.

Ανεξαρτήτως διαδικαστικών, το Polestar 6 όπως θα ονομάζεται στην απλή εκδοχή του το μοντέλο, καθιστά την σουηδική φίρμα μία από τις λίγες αυτοκινητοβιομηχανίες που θα διαθέτουν στην γκάμα τους ηλεκτρικό roadster. Για την ακρίβεια η μοναδική αντίπαλος, τουλάχιστον μέχρι στιγμής είναι η Tesla με τη νέα δεύτερη κατά σειρά γενιά του Roadster το οποίο βάσει των τελευταίων δηλώσεων του Elon Musk, δεν πρόκειται να περάσει στην παραγωγή νωρίτερα από το 2023.

Αναφορικά με τις προδιαγραφές του, το Polestar 6 αξιοποιεί μια τροποποιημένη εκδοχή της πλατφόρμας του Polestar 5, με μικρότερο μεταξόνιο. Κυρίαρχο στοιχείο θα είναι φυσικά η αναδιπλούμενη μεταλλική οροφή ενώ όπως είναι γνωστό θα μπορεί να φιλοξενήσει τέσσερις επιβαίνοντες στο διάταξης 2+2 εσωτερικό του.

Η ισχύς η οποία θα προέρχεται από ένα δίδυμο ηλεκτρικών μοτέρ αναμένεται να διαμορφωθεί σε 885 ίππους και 900 Nm ροπής, μεγέθη που σύμφωνα με τις συστάσεις της σουηδικής φίρμας θα καθιστούν εφικτή την επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε 3,2 δευτερόλεπτα. Η μέγιστη ταχύτητά του όπως θα ανέλθει σε 250 χλμ./ώρα όπως ακριβώς θα ισχύει και για το πιο «κοντινό» και προσγειωμένο μοντέλο της Polestar, 5, με το οποίο το roadster μοιράζεται την πλειονότητα των τεχνολογικών του χαρακτηριστικών.

Προς το παρόν δεν έχουν γίνει ανακοινώσεις για την μπαταρία που θα εφοδιάζει το Polestar 6, ωστόσο δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται αυτονομία άνω των 480 χλμ. καθώς και η δυνατότητα υπερταχείας φόρτισης χάρη στην παρουσία κυκλώματος 800 Volt.

 

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!