Αύξηση στα καύσιμα: Πάνω απο 2 ευρώ η βενζίνη

Σύμφωνα με δηλώσεις και εκτιμήσεις, της προέδρου βενζινοπωλών Αττικής και του αντιπροέδρου του Συνδέσμου Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων η τιμή των καυσίμων θα αυξηθεί.

Αύξηση στα καύσιμα: Πάνω απο 2 ευρώ η βενζίνη

Σύμφωνα με δηλώσεις και εκτιμήσεις, της προέδρου βενζινοπωλών Αττικής και του αντιπροέδρου του Συνδέσμου Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων η τιμή των καυσίμων θα αυξηθεί.

Η πρόεδρος βενζινοπωλών Αττικής, Μαρία Ζάγκα έκανε δηλώσεις σχετικά με την αύξηση των καυσίμων και το fuel pass. Οι υψηλές τιμές στη βενζίνη έχουν επιφέρει αλλαγές στις καταναλωτικές συνήθειες, όπως για παράδειγμα, τον περιορισμό των μετακινήσεων και των χιλιομετρικών αποστάσεων, αλλά και την εξυπηρέτηση περισσότερων επιβατών ανά όχημα.

Συγκεκριμένα, από τις 14-15 Αυγούστου η τιμή των καυσίμων έχει πάρει την ανιούσα με το πρόβλημα να εντείνεται σε κάποιες περιοχές.

«Ήδη οι δηλώσεις ότι θα κλείσει ο Nord Stream 1, έχουν ανεβάσει τις τιμές. Τα διεθνή γεγονότα επηρεάζουν τις τιμές και μάλιστα στην Ελλάδα. Η τιμή στο βαρέλι, τις τελευταίες μέρες ανεβαίνοκατεβαίνει, εκεί που ήταν 90 δολάρια το βαρέλι, είδαμε ότι ανέβηκε στα 100 δολάρια, 106 δολάρια. Τα τιμολόγια που περιμένουμε δεν περιμένουμε να είναι πτωτικές. Όχι στις τιμές 2,50 ευρώ που είδαμε αλλα θα είναι πάνω από 2 ευρώ. Περάσαμε τα 2 ευρώ η τιμή στη βενζίνη και το 1.90 η τιμή στο πετρέλαιο. Μας βοήθησε η ενίσχυση των 0, 15 λεπτών στην αντλία», ανέφερε η κ. Ζάγκα.

Για το ζήτημα της βενζίνης μίλησε  και ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων, Γιώργος Ασμάτογλου. Όπως ανέφερε, σήμερα η μέση τιμή της αμόλυβδης  βενζίνης πανελλαδικά βρίσκεται σήμερα στα 2,050 ευρώ. Και πρόσθεσε ότι στα ίδια επίπεδα  και σχεδόν και λίγο πιο κάτω βρίσκεται η τιμή του πετρελαίου. Το πετρέλαιο είναι αυτό το οποίο επηρεάζει ως κόστος ενέργειας τα παραγόμενα προϊόντα και τα καταναλωτικά αγαθά, τόνισε με έμφαση.
Παράλληλα, εκτίμησε ότι η τιμή της αμόλυβδης  βενζίνης αυτή την εβδομάδα θα κυλήσει σταθερά. Ακόμη, συνέχισε λέγοντας ότι η τιμή της βενζίνης  θα κινηθεί στα ίδια επίπεδα που βρίσκεται τώρα και μετέπειτα θα δούμε τι μέλλει γενέσθαι. Ωστόσο την ίδια ώρα τόνισε ότι η  κατάσταση είναι απρόβλεπτη και δεν μπορεί κανείς να προβλέψει τι  γίνεται την επόμενη ημέρα.
Επίσης, εξήγησε τους λόγους για τους οποίους γίνεται αυτό κατα την άποψή του. «Όταν οι διεθνείς τιμές του αργού πετρελαίου ανεβαίνουν, κατεβαίνουν οι τιμές  του διυλισμένου προϊόντος. Και όταν κατεβαίνουν οι διεθνείς τιμές του αργού, ανεβαίνουν οι τιμές  του διυλισμένου προϊόντος με αποτέλεσμα να βλέπουμε καταστάσεις τις οποίες δεν τις έχουμε ξανά δει ποτέ», επισήμανε ο κ. Ασμάτογλου.

Τέλος αναφέρθηκε στο πετρέλαιο κίνησης: «Είδαμε να αυξάνεται πολύ αλματωδώς  το πετρέλαιο κίνησης και πρόσθεσε ότι αν η κυβέρνηση σταματήσει την επιδότηση των 15 λεπτών, τότε η τιμή του πετρελαίου θα φτάσει την αντίστοιχη της αμόλυβδης και θα είναι ίση με τις τιμές που έχει σήμερα και η Ολλανδία που  είναι η ακριβότερη χώρα στην Ευρώπη».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!