Ινστιτούτο «Πάνος Μυλωνάς»: 16 χρόνια δράσεων και προσφοράς στην οδική ασφάλεια

Το έργο του έχει αναγνωριστεί διεθνώς, από οργανισμούς όπως ο ΟΗΕ και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Ινστιτούτο «Πάνος Μυλωνάς»: 16 χρόνια δράσεων και προσφοράς στην οδική ασφάλεια

Το έργο του έχει αναγνωριστεί διεθνώς, από οργανισμούς όπως ο ΟΗΕ και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Εκδήλωση για τη συμπλήρωση 16 ετών συνεχούς δράσης στο χώρο της Οδικής Ασφάλειας  προγραμματίζει στο Ζάππειο το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς». Το έργο του Ινστιτούτου έχει αναγνωριστεί όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς, έχοντας διακριθεί από κορυφαίους Οργανισμούς στον κόσμο όπως είναι ο ΟΗΕ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (που έχει βραβεύσει το Ινστιτούτο με το Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη), τo Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών (European Transport Safety Council), η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA) κ.α.

Για να γιορτάσει αυτή τη σημαντική επέτειο, το Ινστιτούτο έχει σχεδιάσει εορταστική εκδήλωση στο χώρο του Ζαππείου. Η εκδήλωση τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και την υποστήριξη του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να δημοσιοποιηθούν περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση, με τη συμμετοχή σημαντικών καλεσμένων και ομιλητών από το εξωτερικό που έχουν εκφράσει την επιθυμία να παραβρεθούν μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Οι ίδιοι, αυτοί καλεσμένοι, και συγκεκριμένα ο Πρόεδρος της FIA και ειδικός εντεταλμένος του ΟΗΕ για την οδική ασφάλεια, Jean Todt από το Παρίσι, ο Dr. Claes Tingvall, Καθηγητής Επιδημιολογίας από το Ινστιτούτο Karolinska (DrMedSc), εμπνευστής του VISION ZERO από τη Στοκχόλμη, ο Antonio Avenoso, Εκτελεστικός ∆ιευθυντής Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ασφάλειας Μεταφορών (ETSC – European Transport Safety Council) και ο Michael Woodford, Πρόεδρος του Safer Roads Foundation (S.R.F.) με παγκόσμια δράση για την οδική ασφάλεια έστειλαν στην Πρόεδρο, συγχαρητήρια και ευχές για την τόσο σημαντική επέτειο του Ι.Ο.ΑΣ.

Ολόκληρη η ομάδα του Ι.Ο.ΑΣ. με εμπνευστή την Πρόεδρό του Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά, οι συνεργάτες και οι πάνω από 3.500 εθελοντές του Ινστιτούτου, με μεγάλη ευαισθησία και αγάπη αφιερώνουν καθημερινά τις προσπάθειές του; στο κρίσιμο για όλους ζήτημα ζωής και θανάτου που είναι η ασφαλής μετακίνησή μας στους δρόμους της χώρας μας με στόχευση την πρόληψη των τροχαίων και την εδραίωση της κουλτούρας κυκλοφοριακής αγωγής στη χώρα μας.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!