Η ροζ Porsche 911 με τους 1.400 ίππους του Ken Block

Ειδικά τροποποιημένη Porsch 911, είναι το νέο αγωνιστικό αυτοκίνητο με το οποίο ο Ken Block θα κάνει την ανάβαση του Pikes Peak.

Η ροζ Porsche 911 με τους 1.400 ίππους του Ken Block

Ειδικά τροποποιημένη Porsch 911, είναι το νέο αγωνιστικό αυτοκίνητο με το οποίο ο Ken Block θα κάνει την ανάβαση του Pikes Peak.

Ο Ken Block και το αγωνιστικό τμήμα Hoonigan Racing παρουσίασαν το αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε από την Bbi Autosport. Το Hoonipigasus όπως το αποκαλούν, βασίζεται σε μια παλαιότερη Porsche 911 η οποία όμως αποδίδει 1.400 ίππους, με τον κινητήρα να είναι τοποθετημένος στο κέντρο και ξεχωρίζει αναμφίβολα για την τεράστια αεροτομή της, αλλά και το ροζ χρώμα της.

Σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε για να συμμετέχει στην ανοιχτή κατηγορία της ανάβασης του Pikes Peak, PPO (Pikes Peak Open). Εφοδιάζεται με ένα επίπεδο 6κύλινδρο κινητήρα 4,0 λίτρων με δύο turbo, ο οποίος έχει σημαντικές βελτιώσεις έτσι ώστε να αποδίδει 1.400 ίππους. Η μετάδοση περνάει και στους τέσσερις τροχούς, με το βάρος του αυτοκινήτου να περιορίζεται κάτω από τα 1.000 κιλά.

Η ανάρτηση είναι ρυθμιζόμενη λαμβάνοντας δεδομένα από το GPS και χρησιμοποιώντας τηλεμετρία από τα δεδομένα του προηγούμενου έτους. Αισθητικά το αμάξωμα της 911 έχει μεγάλες τροποποιήσεις προκειμένου να εναρμονιστεί στο νέο της ρόλο. Οι τεράστιες αεροτομές, εμπρός και πίσω έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να παράγουν την απαιτούμενη αρνητική άντωση που απαιτείται σε αυτόν τον αγώνα. Τα φτερά, τόσο εμπρός όσο και πίσω είναι επίσης τεράστια και φιλοξενούν ανάλογων διαστάσεων ελαστικά της Toyo.

Το χρώμα επιμελήθηκε ο Trouble Andrew, γνωστός και ως Guccighost, πρώην ολυμπιονίκης στο snowboard, μουσικός και καλλιτέχνης του δρόμου. Το σχέδιό του είναι εμπνευσμένο από την εμβληματική «Pink Pig» αγωνιστική Porsche 917/20 του Le Mans του 1971, με λευκά και μαύρα γραφικά σε ροζ φόντο, καθώς και το κόκκινο έμβλημα Pegasus της Mobil 1 που είναι και ο κύριος χορηγός.

Ο Ken Block δήλωσε σχετικά: «Η ανάβαση του Pikes Peak είναι ένας από τους βασικούς λόγους που είμαι οδηγός αγώνων. Ο κατάλος των οδηγών που έχουν αγωνιστεί και κερδίσει αυτή την ανάβαση περιλαμβάνει πολλούς από τους ήρωες μου. Walter Rohrl, Ari Vatanen, Michelle Mouton, Sebastien Loeb και Rod Millen για να αναφέρω μερικούς. Πάντα ήθελα την ευκαιρία να αγωνιστώ στο Pikes Peak σε κορυφαίο επίπεδο και να διεκδικήσω τη νίκη στη γενική κατάταξη».

Ο Ken Block έχει αγωνιστεί ξανά στο Pikes Peak, αλλά σε χαμηλότερη κατηγορία του Group N, το 2005, όταν και έκανε τα πρώτα του βήματα στους αγώνες. Από την άλλη η ομάδα Bbi Autosport έχει οκτώ βάθρα και πέντε νίκες στο συγκεκριμένο αγώνα.

Το Hoonipigasus θα κάνει αγωνιστική πρεμιέρα στην ανάβαση του Pikes Peak, ένας αγώνας που έχει προγραμματιστεί για τις 26 Ιουνίου 2022. Αυτή θα είναι η 100η χρονιά που διοργανώνεται αυτός ο σημαντικός αγώνας, με τον Ken Block να έχει θέσει τον υψηλότερο στόχο, δηλαδή να ανέβει στο πρώτο σκαλί του βάθρου.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!