Πιο δυναμική η ανανεωμένη BMW X7 με έως και 530 ίππους

Με σχεδιαστικές αλλαγές, περισσότερη τεχνολογία και ήπια υβριδικό σύστημα, έρχεται η θηριώδης BMW X7.

Πιο δυναμική η ανανεωμένη BMW X7 με έως και 530 ίππους

Με σχεδιαστικές αλλαγές, περισσότερη τεχνολογία και ήπια υβριδικό σύστημα, έρχεται η θηριώδης BMW X7.

Η BMW X7 που αποτελεί την ναυαρχίδα των SUV στη γκάμα της γερμανικής εταιρείας, πέρασε την επόμενη φάση της ζωής της. Στην ανανεωμένη εκδοχή της ξεχωρίζει για την πιο δυναμική εμφάνιση, τη νέα τεχνολογία και το ήπια υβριδικό σύστημα που υιοθετούν οι κινητήρες της.

Αισθητικά, η ανανεωμένη BMW X7  ξεχωρίζει για την ανασχεδιασμένη μεγάλη μάσκα, που τώρα έχει τα φωτιστικά σώματα διαχωρισμένα σε δύο επίπεδα. Στο πάνω και πιο κοντά στο μακρύ καπό βρίσκουμε τα φώτα ημέρας, ενώ πιο κάτω, μέσα στη μάσκα είναι τα φώτα πορείας, τεχνολογίας LED. Δίπλα τους υπάρχουν κάθετοι αεραγωγοί, ενώ το έξτρα πακέτο M Sport περιλαμβάνει νέες λεπτομέρειες.

Για πρώτη φορά είναι διαθέσιμοι μεγάλοι τροχοί αλουμινίου, ειδικής σχεδίασης διαστάσεων 23 ιντσών. Πίσω τα φωτιστικά σώματα είναι τρισδιάστατης σχεδίασης με τεχνολογία LED, ενώ κάτω από το μεγάλο κρύσταλλο της πέμπτης πόρτας συναντάμε ένα οριζόντιο φιλέτο χρωμίου. Στην κορυφαία έκδοση M60i xDrive οι απολήξεις των εξατμίσεων είναι τέσσερις.

Στο εσωτερικό η διάταξη είναι 7θέσια στη βασική έκδοση, ενώ ως επιλογή προσφέρεται και η δυνατότητα διαμόρφωσης έξι θέσεων, με δύο πολυτελείς πολυθρόνες στη μεσαία σειρά. Σχεδιαστικά οι αλλαγές είναι πολλές, με τη νέα μεγάλη δίδυμη καμπυλωτή οθόνη να κυριαρχεί στο ταμπλό.


Η οθόνη αφής του συστήματος πολυμέσων έχει διαγώνιο 12,3 ίντσες και η ψηφιακή οθόνη του πίνακα οργάνων 14,9 ίντσες. Το σύστημα τρέχει με το πιο πρόσφατο λειτουργικό «BMW Operating System 8», όπως επίσης χρησιμοποιείται και το νέο iDrive που συνδυάζεται με νέα χειριστήρια στην κεντρική κονσόλα. Νέα σχεδίαση με μικρότερο ύψος έχουν και οι αεραγωγοί στο ταμπλό.

Δυο εξελιγμένα σύνολα με χωρητικότητα 3,0 λτ. και 6 κυλίνδρους, βενζίνης και diesel αποτελούν τη βάση της ανανεωμένης BMW X7. Και οι δύο υιοθετούν ήπια υβριδική τεχνολογία και είναι σε σχέση με αυτούς αντικαθιστούν κατά 47 ίππους πιο ισχυρή με 70 Nm επιπλέον ροπής. Έτσι, η απόδοση της έκδοσης xDrive40i με τον κινητήρα βενζίνης είναι 380 ίπποι και 520 Nm ροπής, ενώ αυτή της έκδοσης xDrive40d είναι 352 ίπποι και 720 Nm ροπής.

Το ήπια υβριδικό σύστημα 48V μίζας/γεννήτριας, είναι ενσωματωμένο στο αυτόματο 8άρι κιβώτιο ταχυτήτων και συμβάλει με έξτρα 12 ίππους και 20 Nm ροπής. Όλες οι εκδόσεις εφοδιάζονται με το αυτόματο 8άρι αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων Steptronic Sport που περιλαμβάνει και paddles αλλαγών σχέσεων στο τιμόνι.

Στην κορυφή της γκάμας τοποθετείται η έκδοση M60i xDrive, η οποία εφοδιάζεται με έναν V8 κινητήρα βενζίνης 4,4 λίτρων που, με τεχνολογία TwinPower Turbo αποδίδει 530 ίππους και 750 Nm ροπής.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!