Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Volkswagen Herbert Diess προειδοποίησε ότι ένας παρατεταμένος πόλεμος στην Ουκρανία κινδυνεύει να είναι “πολύ χειρότερος” για την οικονομία της Γηραιάς Ηπείρου από την πανδημία του κοροναϊού.
Η διακοπή των παγκόσμιων αλυσίδων εφοδιασμού “…θα μπορούσε να οδηγήσει σε τεράστιες αυξήσεις των τιμών, έλλειψη ενέργειας και πληθωρισμό”, δήλωσε ο Diess στους Financial Times που κυκλοφορούν σήμερα Πέμπτη 10 Μαρτίου. Ο ισχυρός άνδρας του ομίλου VW επεσήμανε επίσης ότι η Ευρώπη αντιμετωπίζει τεράστια απειλή υψηλότερου πληθωρισμού από την παρατεταμένη σύγκρουση στην Ουκρανία. Ερωτώμενος από το πρακτορείο Reuters o όμιλος VW δεν προχώρησε σε διευκρινιστικά σχόλια επί των δηλώσεων του επικεφαλής του.
Την δεδομένη χρονική στιγμή οι ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένων των VW, Porsche, BMW και Mercedes-Benz, αγωνίζονται να προμηθευτούν κρίσιμες καλωδιώσεις, καθώς τα εργοστάσια των προμηθευτών τους στη δυτική Ουκρανία έχουν κλείσει λόγω της εισβολής της Ρωσίας, αναγκάζοντάς τους να περιορίσουν την παραγωγή.
- Citroen e-C3 Urban: Προσιτή ηλεκτροκίνηση, από 17.900 ευρώ
- Zeekr 7GT: Πρακτικό shooting brake με επιδόσεις supercar και αυτονομία έως 655 χιλιόμετρα
- Skoda Elroq: Nέα εποχή ηλεκτροκίνησης, με αυτονομία έως 717 χιλιόμετρα
- Nissan Micra: Για πρώτη φορά αποκλειστικά ηλεκτρικό με έως 416 χλμ. αυτονομίας
- MINI Aceman: Ηλεκτρικές επιδόσεις και χαρακτήρας MINI με έως 218 ίππους
Σε αυτό το πλαίσιο η VW έχει ήδη διακόψει την παραγωγή της τόσο στο κεντρικό εργοστάσιο της στο Βόλφσμπουργκ όσο και στο Ζβικάου το οποίο αποτελεί την πρότυπη μονάδα παραγωγής αποκλειστικά ηλεκτρικών οχημάτων.