WWCOTY : Νικητής το Peugeot 308

56 γυναίκες, επαγγελματίες δημοσιογράφοι αυτοκινήτου από 40 χώρες σε πέντε ηπείρους επέλεξαν το Women’s World Car of the Year για το 2022.

WWCOTY : Νικητής το Peugeot 308

56 γυναίκες, επαγγελματίες δημοσιογράφοι αυτοκινήτου από 40 χώρες σε πέντε ηπείρους επέλεξαν το Women’s World Car of the Year για το 2022.

Οι δημοσιογράφοι του WWCOTY με τις ψήφους τους ανέδειξαν το Peugeot 308 ως το καλύτερο αυτοκίνητο στον κόσμο για το 2022. Το μοντέλο που ψηφίζεται ως κορυφαίο για τη χρονιά δεν απευθύνεται μόνο σε γυναίκες, αλλά σε όλους τους οδηγούς, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου, φυλής, θρησκείας ή εθνικότητας.

Η ανακοίνωση του νικητή γίνεται στις 00.00 (ώρα νέας Ζηλανδίας), της 8ης Μαρτίου, που είναι η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Με τη διαφορά της ώρας, για την  Ελλάδα η ανακοίνωση γίνεται στις 7 Μαρτίου στις 13.00. Η ημέρα της Γυναίκας είναι  μια πολύ ξεχωριστή ημερομηνία γιατί δίνει στις γυναίκες φωνή και μέσω του θεσμού υποστηρίζεται το δικαίωμα της γυναίκας να συμμετέχει στην αυτοκινητοβιομηχανία, αλλά και το δικαίωμα της να ψηφίζει σύμφωνα με την εμπειρία της.

Πριν ψηφίσουν, οι 56 δημοσιογράφοι αυτοκινήτων από 40 χώρες δοκίμασαν δεκάδες μοντέλα και αξιολόγησαν κάθε λεπτομέρεια. Στον πρώτο γύρο της ψηφοφορίας επιλέχθηκαν τα καλύτερα αυτοκίνητα σε κάθε κατηγορία από συνολικά 65 υποψήφια μοντέλα. Οι νικητές ήταν:

Peugeot 308 : Καλύτερο αυτοκίνητο πόλης

Kia Sportage :  Καλύτερο Οικογενειακό SUV

BMW iX : Καλύτερο μεγάλο SUV

Ford Mach-E : Καλύτερο Οικογενειακό Αυτοκίνητο

Audi e-Tron GT : Καλύτερο Αυτοκίνητο Επιδόσεων

Jeep Wrangler 4xe : Καλύτερο 4×4

Στον δεύτερο γύρο οι κριτές ψήφησαν μεταξύ των έξι νικητών των επιμέρους κατηγοριών για να αναδείξουν τον μεγάλο νικητή για το 2022. «Η εφετινή ψηφοφορία ήταν πιο κοντά από ποτέ, αλλά τελικά η ζυγαριά έγειρε προς το 308», είπε η Marta Garcia, εκτελεστική πρόεδρος του WWCOTY.

Όλες οι ψηφοφορίες εποπτεύονται από την Grant Thornton, στο Auckland της Νέας Ζηλανδίας, από την έναρξη του WWCOTY το 2009.

 

Κάποια μέλη της κριτικής επιτροπής είχαν γράψει για το Peugeot 308 :

«Το Peugeot 308 είναι ένα συμπαγές μοντέλο που προσφέρει σχεδόν ό,τι θέλεις από ένα αυτοκίνητο. Έχει πολύ καλή οδική συμπεριφορά και είναι δύσκολο να πιστέψεις ότι ο κινητήρας είναι μόλις 1,2 λίτρων» Sandy Myhre, Νέα Ζηλανδία.

«Είναι ένα αυτοκίνητο στο οποίο ο οδηγός αισθάνεται πολύ άνετα. Προσφέρει μια πολύ ευχάριστη ατμόσφαιρα στο εσωτερικό» Mélina Priam, Γαλλία.

«Το πιο σημαντικό για μένα είναι ότι έχει καλή απόδοση στη μεσαία κατηγορία και ότι το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων είναι πολύ ομαλό» Hoa Hguyen, Βιετνάμ.

«Το 308 δεν αναπαύεται στις δάφνες του, αλλά ξεπερνά τον εαυτό του», Hoa Hguyen, Αργεντινή.

«Είναι εύκολο να το οδηγείς ακόμα και στα στενά δρομάκια της Ιαπωνίας. Ο turbo κινητήρας του είναι εξαιρετικός και αθόρυβος», Etsuko Kusuda, Ιαπωνία.

«Η Peugeot μπόρεσε να σαγηνεύσει με μια καλά μελετημένη πρόταση και μια πολύ εντυπωσιακή εικόνα, αλλά και να κερδίσει όσους αναζητούν διαφορετικούς κινητήρες, αφού είναι διαθέσιμο με βενζίνης, πετρελαίου, plug-in υβριδικό και ένα αμιγώς ηλεκτρικό που έρχεται τον επόμενο χρόνο» Carla Ribeiro, Πορτογαλία.

«Δεν είναι ένα ακριβό αυτοκίνητο για λίγους, αλλά ένα αυτοκίνητο που μπορούν να αγοράσουν οι περισσότερες οικογένειες», Malene Raith, Δανία.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!