Ερπυστριοφόρα εκχιονιστικά της Περιφέρειας Αττικής απέναντι στην… Ελπίδα

Σε ετοιμότητα 80 μηχανήματα, συμπεριλαμβανομένων εκχιονιστικών, χωματουργικών, αλλά και απεγκλωβισμού

Ερπυστριοφόρα εκχιονιστικά της Περιφέρειας Αττικής απέναντι στην… Ελπίδα

Σε ετοιμότητα 80 μηχανήματα, συμπεριλαμβανομένων εκχιονιστικών, χωματουργικών, αλλά και απεγκλωβισμού

Έτοιμη να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που θα προκληθούν από την κακοκαιρία Ελπίδα, δηλώνει η Περιφέρεια Αττικής. Όπως επισημάνθηκε κατά τη συντονιστική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Διεύθυνση Ελέγχου και Συντήρησης Έργων (ΔΕΣΕ) της Περιφέρειας στο Καπανδρίτι, παρουσία του Περιφερειάρχη, Γιώργου Πατούλη, ο στόλος για την αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων αποτελείται από 80 μηχανήματα, συμπεριλαμβανομένων εκχιονιστικών, χωματουργικών, αλλά και 2 μηχανήματα απεγκλωβισμού.

Παράλληλα τονίστηκε ότι υπάρχει πλήρης επάρκεια σε ποσότητα αλατιού, η οποία αγγίζει τους 2.500 τόνους. Οι ποσότητες αλατιού έχουν ήδη διανεμηθεί σε 10 επιλεγμένα σημεία σε όλη την Αττική, προκειμένου να αξιοποιηθούν άμεσα και στοχευμένα, όπου απαιτηθεί. Περισσότερα από 250 άτομα, προσωπικό της Περιφέρειας Αττικής, βρίσκεται σε πλήρη επιφυλακή 24 ώρες το 24ωρο.

«Η Περιφέρεια Αττικής βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα και είναι επανδρωμένη επαρκώς προκειμένου να αντιμετωπίσει και τα δύο κύματα του χιονιά που αναμένονται στην Αττική μας. Θέλω να πιστεύω πως και οι Δήμοι έχουν μεριμνήσει για όλες τις προληπτικές ενέργειες που απαιτούνται προκειμένου να μείνουν ανοικτοί οι δημοτικοί δρόμοι που είναι στην αρμοδιότητά τους, αλλά και για κάθε τοπική ανάγκη που θα προκύψει. Εμείς ως Περιφέρεια Αττικής θα είμαστε σε συνεχή επικοινωνία μαζί τους προκειμένου να συνδράμουμε και πέραν των δικών μας αρμοδιοτήτων, εάν παραστεί ανάγκη», ανέφερε ο κ. Πατούλης.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!