Επιστροφή στη δράση έπειτα από τη μεγάλη θερινή διακοπή του NASCAR Euro Series για τον Θωμά Κρασώνη. Ο Πρωταθλητής της κατηγορίας OPEN για το 2025 στο NASCAR Euro Series είναι πανέτοιμος για το τέταρτο φετονό αγωνιστικό τριήμερο, καθώς βρίσκεται ήδη στην Τσεχία για να συμμετάσχει στον αγώνα που θα διεξαχθεί στην πίστα του Most.
Το GP Τσεχίας αποτελεί τον πρώτο αγώνα του δεύτερου μισού της σεζόν και αποτελεί μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για συγκεντρώσουν οι οδηγοί πολύτιμους βαθμούς ενόψει του διπλού ημιτελικού του Πρωταθλήματος στην Ιταλία, αλλά και των τελικών στο Βέλγιο.
Το τριήμερο στην Τσεχία αποτελεί μία από τις πιο αναμενόμενες διοργανώσεις στο πρόγραμμα του NASCAR Euro Series, καθώς αναδεικνύει τις καλύτερες ευρωπαϊκές αγωνιστικές διοργανώσεις, από τα V8 της NASCAR Euro Series έως τους εντυπωσιακούς αγώνες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Φορτηγών της FIA.
- Citroen e-C3 Urban: Προσιτή ηλεκτροκίνηση, από 17.900 ευρώ
- Zeekr 7GT: Πρακτικό shooting brake με επιδόσεις supercar και αυτονομία έως 655 χιλιόμετρα
- Skoda Elroq: Nέα εποχή ηλεκτροκίνησης, με αυτονομία έως 717 χιλιόμετρα
- Nissan Micra: Για πρώτη φορά αποκλειστικά ηλεκτρικό με έως 416 χλμ. αυτονομίας
- MINI Aceman: Ηλεκτρικές επιδόσεις και χαρακτήρας MINI με έως 218 ίππους
Σε συνδυασμό με ένα πλούσιο παράλληλο πρόγραμμα με οικογενειακή ατμόσφαιρα φεστιβάλ, που θα αποτελέσει το σκηνικό για τον τελευταίο γύρο της κανονικής σεζόν, αυτό είναι το απόλυτο σαββατοκύριακο του τέλους του καλοκαιριού για τους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού. To Autodrom Most άνοιξε τις πύλες του το 1983 και είναι επιπέδου «FIA Grade 2». Η πίστα έχει μήκος 4.212 μέτρα και αποτελείται από 21 στροφές.
Έπειτα από την κατάκτηση του τίτλου στην OPEN κατά την περυσινή σεζόν, ο Θωμάς Κρασώνης τη φετινή σεζόν συμμετέχει στην κατηγορία V8GP, οδηγώντας την Chevrolet Camaro με τον αριθμό «13» της κορυφαίας ομάδας του Πρωταθλήματος, της βελγικής PK Carsport.
Το αγωνιστικό πρόγραμμα ξεκινά με τις ελεύθερες δοκιμές το μεσημέρι της Παρασκευής. Οι πρώτες ελεύθερες δοκιμές της κατηγορίας V8GP ξεκινούν στις 15:50, ενώ οι δεύτερες ελεύθερες θα διεξαχθούν στις 18:15.
Το πρόγραμμα του Σαββάτου για την κατηγορία V8GP ξεκινά με τις κατατακτήριες δοκιμές στις 10:55 και κάθε οδηγός θα έχει τη δυνατότητα να κάνει δύο γρήγορους γύρους. Ο πρώτος αγώνας του διημέρου για την κορυφαία κατηγορία θα ξεκινήσει στις 15:40 και θα έχει διάρκεια 17 γύρους ή 45’ συν έναν γύρο.
Τη Κυριακή υπάρχει προγραμματισμένο Warm Up στις 9:25, ενώ η εκκίνηση του δεύτερου αγώνα της κατηγορίας V8PG θα δοθεί στις 15:40, με διάρκεια 17 γύρους. Όλες οι προαναφερθείσες ώρες είναι Ελλάδος.
Σε ό,τι αφορά στις καιρικές συνθήκες, οι προβλέψεις κάνουν λόγο για συννεφιά καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου, με πιθανότητα βροχής το Σάββατο και τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής και θερμοκρασίες που θα κυμανθούν γύρω στους 25 βαθμούς Κελσίου.
Όπως συνέβη και πέρυσι, ο ANT1+ θα μεταφέρει στους συνδρομητές του όλη τη δράση από τους αγώνες τόσο του Σαββάτου όσο και της Κυριακής, με περιγραφή στα ελληνικά. Παράλληλα θα υπάρχει απευθείας κάλυψη και μέσα από το επίσημο κανάλι του EuroNASCAR στο YouTube.
Κρασώνης: «Πανέτοιμοι για να τα δώσουμε όλα»
Η επιστροφή στη δράση έπειτα από σχεδόν τρεις μήνες διακοπής δημιουργεί νέα δεδομένα στο Πρωτάθλημα NASCAR Euro Series, καθώς μέσα σε αυτό το διάστημα σίγουρα αρκετά πράγματα έχουν διαφοροποιηθεί.
Ο Θωμάς Κρασώνης, ωστόσο, δηλώνει πανέτοιμος να μπει δυναμικά στην τελική ευθεία του Πρωταθλήματος, κυνηγώντας το μέγιστο των βαθμών στην Τσεχία. Έπειτα από τους πρώτους τρεις διπλούς αγώνες της σεζόν, ο Πρωταθλητής του 2025 στην κατηγορία OPEN είναι 5ος στη βαθμολογία της κατηγορίας V8GP με 167 βαθμούς, 53 λιγότερους από αυτούς του πρωτοπόρου της κατάταξης Vittorio Ghirelli. Ως εκ τούτου, όσο μεγαλύτερη είναι η συγκομιδή βαθμών στο Most, τόσο πιο κοντά στην κορυφή θα βρεθεί ο Κρασώνης ενόψει των ημιτελικών της Vallelunga.
«Μπορεί να έχει περάσει αρκετός καιρός από τον προηγούμενο αγώνα, στις αρχές Ιουνίου στο Brands Hatch, εντούτοις εμείς δεν σταματήσαμε να προετοιμαζόμαστε εντατικά για τον αγώνα της Τσεχίας. Κατά τη διάρκεια του Ιουλίου είχαμε την ευκαιρία να ξεκουραστούμε για λίγες ημέρες και να γεμίσουμε τις μπαταρίες, όμως οι τελευταίες εβδομάδες ήταν αρκετά έντονες από πλευράς προπονήσεων ώστε να είμαστε πανέτοιμοι για τη μεγάλη πρόκληση του Most».
«Στο Brands Hatch κάναμε το καλύτερο αγωνιστικό διήμερο της σεζόν από πλευράς βαθμολογικής συγκομιδής. Κι έτσι θέλουμε να συνεχίσουμε. Με δύο καλούς αγώνες στο Most θα αυξήσουμε σημαντικά τις πιθανότητες διεκδίκησης του τίτλου στη V8GP που αποτελεί και τον μεγάλο στόχο για φέτος. Μην λησμονούμε, άλλωστε, πως στους ημιτελικούς και στους τελικούς δίνονται διπλοί βαθμοί σε κάθε αγώνα, επομένως είναι πολύ σημαντικό να ολοκληρώσουμε με τον ιδανικότερο τρόπο την κανονική σεζόν. Έχουμε προετοιμαστεί πολύ καλά, κάναμε προπονήσεις στην πίστα και θεωρώ ότι με σωστή προσέγγιση και μαχητικό πνεύμα θα καταφέρουμε να φύγουμε από την Τσεχία με το καλύτερο εφικτό αποτέλεσμα».
«Όπως φάνηκε σε όλη τη σεζόν έως τώρα, η PK Carsport έχει τη δυνατότητα να μου προσφέρει ένα πάρα πολύ καλό αυτοκίνητο. Εγώ θα κάνω αυτό που πρέπει, προκειμένου να έρθει το αποτέλεσμα».


