Ο Πρόεδρος της ΔΕΗ πίσω από το τιμόνι του πρώτου ηλεκτρικού Volvo στην Ελλάδα

Το XC40 Recharge έχει ισχύ 408 ίππους και αυτονομία άνω των 400 χλμ. με μία φόρτιση

Ο Πρόεδρος της ΔΕΗ πίσω από το τιμόνι του πρώτου ηλεκτρικού Volvo στην Ελλάδα

Το XC40 Recharge έχει ισχύ 408 ίππους και αυτονομία άνω των 400 χλμ. με μία φόρτιση

O Πρόεδρος της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού, Γιώργος Στάσσης, παρέλαβε το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Volvo, XC40 Recharge, από τον Επίσημο Διανομέα Volvo Σφακιανάκης. Πρόκειται για μια συμβολική κίνηση, που υποδηλώνει τη δέσμευση της εταιρείας στη δράση για την κλιματική αλλαγή. Το περασμένο καλοκαίρι, η ΔΕΗ blue είχε παρουσιάσει τα πλάνα της για τη δημιουργία δικτύου με 10.000 φορτιστές μέσα στην επόμενη πενταετία.

Το XC40 Recharge είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Volvο, ενώ ακολούθησε το C40 Recharge. H έκδοση P6 με το ένα ηλεκτρικό μοτέρ, ισχύος 231 ίππων, κοστίζει 48.409 ευρώ, ενώ η Ρ8 με δύο ηλεκτροκινητήρες, συνδυαστικής ισχύος 408 ίππων, 58.020 ευρώ. Όλες οι εκδόσεις δικαιούνται επιδότησης, μέσω του προγράμματος “Κινούμαι Ηλεκτρικά”. Η Volvo στοχεύει έως το 2030 να διαθέτει στην αγορά μόνο ηλεκτρικά μοντέλα και έως το 2040 να είναι κλιματικά ουδέτερη.

Δείτε ακόμα: Οδηγούμε στην Ελλάδα το ηλεκτρικό Volvo XC40 Recharge 

Το πρώτο XC40 Recharge που κυκλοφορεί στους ελληνικούς δρόμους παραδόθηκε στον επικεφαλής της ΔΕΗ, Γιώργο Στάσση, στις εγκαταστάσεις του Επίσημου Διανομέα Volvo Σφακιανάκης στο Μαρούσι, από τον Σταύρο Τάκη, πρόεδρο και CEO της Σφακιανάκης Α.Ε.Β.Ε., παρουσία του προέδρου και CEO της Volvo Car Hellas, Νίκου Γιαννουσά.

δοκιμή ηλεκτρικό Volvo XC40

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!