10.000 φορτιστές ΔΕΗ blue μέσα στην επόμενη πενταετία

Η εταιρεία παρουσίασε το πλάνο της για την ηλεκτροκίνηση μέσω της ανάπτυξης δικτύου φορτιστών

10.000 φορτιστές ΔΕΗ blue μέσα στην επόμενη πενταετία

Η εταιρεία παρουσίασε το πλάνο της για την ηλεκτροκίνηση μέσω της ανάπτυξης δικτύου φορτιστών

Τα χρώματα και τη στρατηγική της ΔΕΗ blue που θα ασχολείται με την ηλεκτροκίνηση παρουσίασαν τα στελέχη της εταιρείας. Ήδη έχουν εγκατασταθεί 301 φορτιστές σε 31 νομούς και 61 περιοχές της χώρας, οι οποίοι θα παρέχουν δωρεάν φόρτιση μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, όσο δηλαδή λειτουργεί πιλοτικά τα πρόγραμμα.

Στην εκδήλωση, στην οποία παρέστη η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Αλεξάνδρα Σδούκου, παρουσιάστηκε ο νέος ταχυφορτιστής της ΔΕΗ blue καθώς και η εφαρμογή για τη χρήση της υπηρεσίας φόρτισης μέσω κινητών.

«Η ηλεκτροκίνηση είναι ένα βασικό όχημα για την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί πανευρωπαϊκά για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, την προστασία του περιβάλλοντος και την καλύτερη ποιότητα ζωής», ανέφερε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης, κατά την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε εκθεσιακό κέντρο.

«Το σημαντικό με την ηλεκτροκίνηση είναι ότι ως κομμάτι της πράσινης και βιώσιμης ανάπτυξης, πυροδοτεί ολόκληρα τμήματα της οικονομίας κι αυτό σημαίνει επενδύσεις, θέσεις εργασίας, καινοτομία. Αλλά οι επενδύσεις μας δεν θα έχουν αξία, αν δεν βάλουμε όλοι, όση ενέργεια απαιτείται – σχήμα λόγου αλλά όχι μόνο- για να γίνει η ηλεκτροκίνηση προσιτή σε όλους τους Έλληνες. Αυτός είναι άλλωστε ο σκοπός της ΔΕΗ blue», δήλωσε ο ο Αλέξανδρος Πατεράκης, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος Ψηφιακού Μετασχηματισμού της ΔΕΗ.

Από την πλευρά του, ο Γενικός Διευθυντής Ηλεκτροκίνησης της ΔΕΗ Κυριάκος Κοφινάς ανέπτυξε τους στόχους της εταιρείας για το δίκτυο φορτιστών. «Στόχος μας για τα επόμενα χρόνια είναι να υπερδιπλασιάζουμε την εγκατεστημένη βάση μας και ευελπιστούμε ότι η επίτευξη του επόμενου στόχου των 1.000 δημόσιων φορτιστών, θα αποτελέσει ορόσημο για την περαιτέρω επιτάχυνση της προσβασιμότητας και διαθεσιμότητας της ηλεκτροκίνησης στη χώρα μας. Η πρόβλεψη για την ελληνική αγορά είναι μερικές δεκάδες χιλιάδες φορτιστές μέσα στα επόμενα 5 χρόνια, και δεσμευόμαστε ότι οι 10.000 από αυτούς θα είναι ΔΕΗ blue».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!