McLaren: Το νέο της supercar θα έχει χειροκίνητο κιβώτιο (video)

Η McLaren ετοιμάζεται να αποκαλύψει στις 14 Αυγούστου ένα νέο συλλεκτικό supercar, με σχεδιαστικές αναφορές στην ιστορία της και χειροκίνητο κιβώτιο.

McLaren: Το νέο της supercar θα έχει χειροκίνητο κιβώτιο (video)

Η McLaren ετοιμάζεται να αποκαλύψει στις 14 Αυγούστου ένα νέο συλλεκτικό supercar, με σχεδιαστικές αναφορές στην ιστορία της και χειροκίνητο κιβώτιο.

Η McLaren ετοιμάζεται να παρουσιάσει ένα νέο, ιδιαίτερα ξεχωριστό supercar στο Monterey Car Week, με την αποκάλυψη να έχει προγραμματιστεί για τις 14 Αυγούστου.

Η βρετανική εταιρεία δεν έχει αποκαλύψει ακόμη την ονομασία του μοντέλου, όμως τις τελευταίες εβδομάδες κυκλοφορούν πληροφορίες ότι μπορεί να ονομάζεται P50.

Το teaser που δημοσίευσε η McLaren παραπέμπει ξεκάθαρα στην ιστορία της μάρκας και στις πρώτες προσπάθειές της να δημιουργήσει ένα αυτοκίνητο δρόμου.

Στο video που δημοσιεύτηκε στα social media της μάρκας εμφανίζεται ο ιδρυτής της McLaren, Bruce McLaren, σε συνέντευξη του 1969, όπου αναφέρεται στην πιθανότητα κατασκευής ενός αυτοκινήτου δρόμου.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by McLaren Automotive (@mclarenauto) 

 

Η αναφορά συνδέεται άμεσα με την M6GT, η οποία ήταν και το πρώτο supercar δρόμου της McLaren. Κατασκευάστηκαν αρκετά πρωτότυπα, όμως μόνο ένα απέκτησε έγκριση για χρήση στον δρόμο. Το M6GT χρησιμοποιούσε έναν V8 5,7 λίτρων της Chevrolet και χειροκίνητο κιβώτιο πέντε σχέσεων. Μάλιστα, το συγκεκριμένο αυτοκίνητο έχει πρόσφατα αναπαλαιωθεί από τη McLaren Special Operations.

Το στοιχείο που ξεχωρίζει στο νέο teaser είναι η εικόνα ενός οδηγού που αλλάζει χειροκίνητα σχέσεις. Αυτό ενισχύει τις θεωρίες ότι το νέο supercar θα διαθέτει χειροκίνητο κιβώτιο, αν και δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη αν πρόκειται για συμβατικό μηχανικό σύστημα ή για ηλεκτρονικά ελεγχόμενη διάταξη shift-by-wire – όπως αυτή που γνωρίσαμε στην Ferrari 12Cilindri Manuale.

Ανεξάρτητα βέβαια από την κατεύθυνση που θα επιλέξει η McLaren, το σίγουρο είναι ότι μια τέτοια επιλογή θα έδινε στο νέο μοντέλο πιο «αναλογικό» χαρακτήρα, σε μια κατηγορία όπου οι χειροκίνητες μεταδόσεις παραμένουν εξαιρετικά περιορισμένες.

Στο teaser διακρίνεται επίσης μέρος της οροφής και του καλύμματος του κινητήρα. Η διάταξη παραπέμπει σε κεντρικά τοποθετημένο κινητήρα, όπως συμβαίνει με τα περισσότερα supercars της McLaren.

Δεν έχει γίνει γνωστό ποιος κινητήρας θα χρησιμοποιηθεί. Η γκάμα της McLaren περιλαμβάνει υβριδικά σύνολα με V6 twin-turbo, όπως στην Artura, ενώ υπάρχει και η επιλογή του twin-turbo V8 χωρίς υβριδική υποβοήθηση των 750S και GTS.

Η McLaren αναμένεται να αποκαλύψει όλες τις λεπτομέρειες για το νέο supercar στις 14 Αυγούστου στο Monterey Car Week.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!