Νομοθετική παρέμβαση σχετικά με τη χρήση ηλεκτρικών πατινιών από ανηλίκους προανήγγειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στο Mega, προωθείται ρύθμιση που θα απαγορεύει τη χρήση ηλεκτρικών πατινιών από ανηλίκους στο οδικό δίκτυο.
Η χρήση τους θα επιτρέπεται αποκλειστικά σε πεζόδρομους.
«Προσπαθώ να δω τι γίνεται και στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες», σημείωσε αρχικά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, επισημαίνοντας ότι ήδη η Τροχαία προσπαθεί να βάλει κάποιους κανόνες που αφορούν τη χρήση κράνους και τα όρια ταχύτητας.
![[371561] ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΙΚΑ ΠΑΤΙΝΙΑ [371561] ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΙΚΑ ΠΑΤΙΝΙΑ](https://www.motorone.gr/wp-content/uploads/2024/12/ilektrika-patinia-patini.jpg)
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: «Προσωπική μου άποψη είναι ότι πρέπει να καταργηθεί η χρήση των ηλεκτρικών πατινιών και για τους ενηλίκους και για τους ανηλίκους»
Ο κ. Χρυσοχοΐδης, τονίζοντας ότι χρειάζεται μια συνολική ρύθμιση, πρόσθεσε ότι προσωπική άποψή του είναι πως πρέπει να καταργηθεί η χρήση των ηλεκτρικών πατινιών και για τους ενηλίκους και για τους ανηλίκους.