Για το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα σπριντ στη Laguna Seca του Πρωταθλήματος IMSA SportsCar της Αμερικής, όλα έδειχναν πως η Cadillac θα ολοκλήρωνε μια κυριαρχική παρουσία. Ωστόσο, η Porsche είχε διαφορετικά σχέδια. Το πλήρωμα #5 της ιδιωτικής ομάδας JDC-Miller MotorSports, με οδηγούς τους Tijmen van der Helm και Laurin Heinrich στην Porsche 963, κατέκτησε μια εντυπωσιακή νίκη απέναντι σε ισχυρότερους αντιπάλους.
Ο Laurin Heinrich, μόλις 24 ετών και ήδη ένα από τα πιο ανερχόμενα αστέρια των διεθνών αγώνων αντοχής, στα τελευταία λεπτά του αγώνα διάρκειας δύο ωρών και 40 λεπτών, πραγματοποίησε μια εντυπωσιακή αντεπίθεση, ανεβαίνοντας από την 3η θέση. Με 14 λεπτά να απομένουν, προσπέρασε αποφασιστικά την #25 BMW M Hybrid V8 των Philipp Eng και Marco Wittmann στη στροφή 10.
Ο αγώνας είχε δραματικό φινάλε, καθώς στον τελευταίο γύρο, ο Heinrich επιτέθηκε από την εξωτερική στον Earl Bamber με το #31 Cadillac V-Series.R της Whelen, με αυτοκίνητα να είναι δίπλα-δίπλα στις στροφές 3 και 4, πριν το προσπέρασμα ολοκληρωθεί στη στροφή 5 και την ανηφόρα προς τη θρυλική στροφή Corkscrew.
Ο Heinrich πέρασε τη γραμμή του τερματισμού μόλις 0,758 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Bamber, ο οποίος μοιράστηκε το Cadillac με τον Jack Aitken. Στην τρίτη θέση τερμάτισαν οι Wittmann και Eng, , ακολουθούμενοι από το #60 Acura ARX-06 της Meyer Shank Racing των Tom Blomqvist και Colin Braun, που πραγματοποίησαν δυναμική επιστροφή.
Ο Heinrich σε τρεις συμμετοχές στη Laguna Seca, παραμένει αήττητος σε αυτή την πίστα. Τα δύο προηγούμενα χρόνια είχε κατακτήσει νίκες στην κατηγορία Grand Touring Daytona (GTD) PRO με τα Porsche 911 της AO Racing, ενώ φέτος ξεκίνησε τη σεζόν στην εργοστασιακή #7 της Porsche Penske Motorsport, πετυχαίνοντας νίκες τόσο στη γενική κατάταξη όσο και στην κατηγορία Grand Touring Prototype (GTP) στις 24 Ώρες της Daytona και τις 12 Ώρες του Sebring.
Η νίκη αυτή αποτέλεσε την πέμπτη συνολικά για την JDC-Miller MotorSports στο Πρωτάθλημα IMSA SportsCar και την πρώτη της στη σύγχρονη εποχή των πρωτότυπων αυτοκινήτων GTP. Ήταν επίσης η πρώτη νίκη του Tijmen van der Helm.
Η προηγούμενη επιτυχία της ομάδας είχε έρθει το 2021 στην κατηγορία Daytona Prototype international (DPi) στο Sebring. Αν και η JDC-Miller Porsche είχε δείξει στο παρελθόν σημάδια ταχύτητας και είχε ανέβει περιστασιακά στο βάθρο, η προσθήκη του ιδιαίτερα ταλαντούχου Heinrich, εργοστασιακού οδηγού της Porsche, φαίνεται πως έδωσε την καθοριστική ώθηση για αυτή τη σπουδαία επιτυχία.





