Τα σχέδια της Aion για την Ευρώπη αρχίζουν να γίνονται πιο ξεκάθαρα, καθώς μετά το πρόσφατα λανσαρισμένο Aion V, θα ακολουθήσει το ηλεκτρικό hatchback UT και ένα μεγάλο, μέχρι στιγμής ανώνυμο, 7θέσιο plug-in υβριδικό SUV.
Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης πρώτης δοκιμής μας με το Aion V (ένα αμιγώς ηλεκτρικό SUV που στοχεύει να ανταγωνιστεί μοντέλα όπως τα Skoda Elroq και Kia EV3), η Aion παρουσίασε το UT αλλά και ένα μεγάλο SUV, το οποίο στην Κίνα ονομάζεται GAC S7.
Η εταιρεία ανέφερε ότι το GAC S7 θα αποκτήσει διαφορετική ονομασία όταν διατεθεί στην Ευρώπη, πιθανότατα στις αρχές του 2027. Η Audi κατέχει ήδη τα δικαιώματα για την ονομασία S7, τα οποία έχει υπερασπιστεί και σε άλλες αγορές, απέναντι στην κινεζική εταιρεία Nio, που κατασκευάζει το ES7.
Το ανώνυμο SUV της Aion πωλείται ήδη στην Κίνα, ωστόσο ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας στο Ηνωμένο Βασίλειο, Jon Wakefield, δήλωσε ότι στην Ευρώπη θα διατεθεί μια ανανεωμένη έκδοση. Στην τρέχουσα μορφή του, το S7 εξοπλίζεται με έναν υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 1,5 λίτρων, σε συνδυασμό με έναν ή δύο ηλεκτρικοκινητήρες, κινώντας είτε τους εμπρός τροχούς ή και τους τέσσερις.
Η ισχύς κυμαίνεται από 345 έως 508 ίππους και, σύμφωνα με τον -πιο επιεική από το ευρωπαϊκό πρότυπο- κινεζικό κύκλο δοκιμών CLTC, μπορεί να διανύσει αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια από 114 έως 204 χλμ. (περίπου 93-167 χλμ. στον WLTP), χάρη σε μια μεγάλη μπαταρία 36,3 kWh.
Το SUV έχει μήκος 4,9 μέτρα και ύψος 1,8 μέτρα, κάτι που σημαίνει ότι θα υπάρχει άφθονος χώρος στο εσωτερικό για 7 επιβάτες. Μάλιστα, είναι μεγαλύτερο ακόμη και από τη ναυαρχίδα της Chery στα 7θέσια plug-in υβριδικά SUV, το Tiggo 9.
Όσον αφορά το Aion UT, η πρόταση της εταιρείας απέναντι στο Volkswagen ID.3, βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα AEP 3.0 με το Aion V, καθώς και με το Toyota bZ3X που συναρμολογείται από την GAC στην Κίνα.
Παρότι το μεταξόνιό του είναι ακριβώς ίδιο με του V, το UT θα διαθέτει μικρότερη μπαταρία 60 kWh (αντί για τη μονάδα 75,3 kWh του V), προκειμένου να απευθύνεται σε διαφορετικό κοινό. Ωστόσο, η Aion ανέφερε ότι υπάρχει η δυνατότητα τοποθέτησης και των δύο μπαταριών σε οποιοδήποτε από τα δύο μοντέλα, εφόσον υπάρξει σχετική ζήτηση.