Μια ανάσα από το πρώτο βάθρο της σεζόν έφτασε ο Θωμάς Κρασώνης στον αγώνα της Κυριακής στην πίστα Ricardo Tormo της Βαλένθια. Η πρεμιέρα του Πρωταθλήματος NASCAR Euro Series του 2026 ήταν γεμάτη ανατροπές για τον Πρωταθλητή του 2025 στην κατηγορία OPEN, καθώς το συμβάν του Σαββάτου που του στέρησε την ευκαιρία να πανηγυρίσει ένα καλό αποτέλεσμα, διαδέχθηκε ο εξαιρετικός αγώνας της Κυριακής, στον οποίον τερμάτισε τέταρτος.
Το Σάββατο, ο αγώνας της κατηγορίας V8GP ουσιαστικά ολοκληρώθηκε πριν καλά-καλά αρχίσει για τον 24χρονο οδηγό. Πριν καν συμπληρωθεί ο πρώτος γύρος, υπήρξε επαφή δύο αυτοκινήτων, με αποτέλεσμα να βρεθούν στο γρασίδι και εν συνεχεία συγκρουστούν με τέσσερα άλλα αυτοκίνητα που βρίσκονταν λίγο πιο μπροστά.
Ένα εξ αυτών ήταν του Θωμά Κρασώνη, ο οποίος μετά δυσκολίας κατάφερε μετά το συμβάν να φτάσει στα pits, όπου οι μηχανικοί της PK Carsport κατάφεραν να επιδιορθώσουν σε μεγάλο βαθμό τη ζημιά μέσα σε λίγα λεπτά. Ο Κρασώνης επέστρεψε στην πίστα και προσπάθησε να κάνει έναν καλό γύρο που θα του έδινε την ευκαιρία να ξεκινήσει από τις πρώτες σειρές του grid στον αγώνα της Κυριακής.
Την Κυριακή, ο Κρασώνης εκκίνησε από την 14η θέση του grid, αλλά κατάφερε να ανακτήσει τέσσερις θέσεις με τη συμπλήρωση του πρώτου γύρου. Εν συνεχεία κινήθηκε ταχύτατα και συνάμα προσεκτικά, και σε συνδυασμό με τις εγκαταλείψεις των Jouffreau και O’Brien, αλλά και με τα προβλήματα που αντιμετώπισε ο νικητής του Σαββάτου, Gianmarco Ercoli, έφτασε μέχρι την 4η θέση. Η διαφορά όμως που είχαν αναπτύξει οι Vittorio Ghirelli, Garrett Lowe και Nelson Piquet jr. ήταν τέτοια, που όσο και αν προσπάθησε ο Έλληνας οδηγός, δεν κατάφερε να ανέβει στο βάθρο.
Νικητής αναδείχθηκε ο team-mate του Κρασώνη στην PK Carsport, Vittorio Ghirelli, με δεύτερο τον Garrett Lowe και 3ο τον πρώην πιλότο της Formula 1, Nelson Piquet jr. Έπειτα από το πρώτο αγωνιστικό διήμερο, ο Θωμάς Κρασώνης βρίσκεται στην 7η θέση της βαθμολογίας της κατηγορίας V8GP, με 53 βαθμούς.
Ο Θωμάς Κρασώνης τη φετινή σεζόν συμμετέχει την κατηγορία V8GP, η οποία μέχρι πέρυσι ονομαζόταν PRO, οδηγώντας τη Chevrolet Camaro με τον αριθμό «13» της βελγικής ομάδας PK Carsport.
Κρασώνης: «Παλέψαμε για το βάθρο»
Εξουθενωμένος από την υπερπροσπάθεια που κατέβαλε στον αγώνα της Κυριακής στη Βαλένθια, ο Θωμάς Κρασώνης δήλωσε: «Ήταν μια πολύ απαιτητική διαδικασία, αλλά θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι κομβικό ρόλο διαδραμάτισε το γεγονός ότι είχα ελαστικά σε πολύ καλή κατάσταση, εξαιτίας όσων συνέβησαν το Σάββατο».
«Η ομάδα έκανε εξαιρετική δουλειά μέχρι πολύ αργά το βράδυ του Σαββάτου, προκειμένου το αυτοκίνητο να είναι πανέτοιμο για τον αγώνα της Κυριακής, και θα ήθελα να τους ευχαριστήσω ιδιαίτερα για αυτό. Δεν είχα καμία αμφιβολία για το πόσο καλή ομάδα είναι η PK Carsport, αλλά σε αυτή τη δύσκολη συνθήκη ήταν σημαντικό ότι μπορέσαμε να έχουμε ένα τόσο καλό αυτοκίνητο, έπειτα από τη σφοδρή σύγκρουση του Σαββάτου. Ήταν αδύνατον να αποφύγουμε το συγκεκριμένο συμβάν το Σάββατο».
Για τον αγώνα της Κυριακής, ο Θωμάς Κρασώνης σχολίασε: «Ξεκινήσαμε καλά, κάναμε τέσσερα προσπεράσματα στον πρώτο ενάμιση γύρο και χάρη και στα καλά ελαστικά, μπορέσαμε να έχουμε έναν πάρα πολύ καλό ρυθμό. Στο τέλος του αγώνα είχαμε εξαιρετικό γυρολόγιο. Ανέβηκα μέχρι την τέταρτη θέση, όμως ήταν αδύνατον να φτάσω τον Nelson Piquet jr. Είναι ένας πολύ έμπειρος οδηγός και αυτοί οι οδηγοί σπάνια κάνουν λάθη».
«Ο Lowe έκανε επίσης εξαιρετικό αγώνα, ενώ για τον Ghirelli δεν χρειάζεται να πούμε πολλά πράγματα. Όταν έχεις δύο τίτλους στην κορυφαία κατηγορία, δεν κάνεις λάθη. Και ο Vittorio δεν έκανε κανένα λάθος. Το σημαντικό είναι ότι σημειώσμε αρκετούς βαθμούς την Κυριακή. Ελπίζω να μην κάνω άλλον κακό αγώνα μέχρι τα play off, ούτως ώστε το αποτέλεσμα του αγώνα του Σαββάτου στη Βαλένθια να είναι αυτό που δεν θα προσμετρήσει στη βαθμολογία μου για την κανονική περίοδο».




