Οι αντίπαλοι της Mercedes στο grid της Formula 1 πιστεύουν ότι η γερμανική ομάδα έκρυψε την πραγματική της απόδοση στο πρώτο τεστ του Μπαχρέιν που διεξήχθη αυτή την εβδομάδα. Ο επικεφαλής της Mercedes, Toto Wolff είχε δηλώσει την πρώτη ημέρα του τεστ ότι η Red Bull βρισκόταν 1 δλ. στο γύρο μπροστά.
Από την πλευρά του, ο George Russell δήλωσε: «Πιστεύω ότι αυτό το τεστ ήταν για όλους μας μια μικρή προσγείωση στην πραγματικότητα. Πρώτον, το χειμώνα έγιναν πολλές συζητήσεις σχετικά με τη Mercedes και τη μονάδα ισχύος μας, οι οποίες ήταν όλες εικασίες, γιατί κανείς δεν ήξερε τίποτα εκείνη τη στιγμή».
«Η αλήθεια είναι ότι η Red Bull στη Βαρκελώνη, την πρώτη μέρα, ξεκίνησε δυναμικά και ήταν πολύ μπροστά από όλους τους ανταγωνιστές της, δηλαδή εμάς, τη Ferrari και τους άλλους. Την πρώτη μέρα εδώ στο Μπαχρέιν, πάλι έκαναν την έκπληξη. Προς το παρόν, είναι η ομάδα που πρέπει να νικήσουμε».
Ωστόσο, σε αυτό το παιχνίδι που παίζουν αυτό τον καιρό οι ομάδες της Formula 1, προσπαθώντας να αποφύγουν τον τίτλο του φαβορί -και με τη διαμάχη για τη σχέση συμπίεσης των κινητήρων στο παρασκήνιο- η Red Bull ισχυρίζεται ότι είναι μόνο 4η σε ανταγωνιστικότητα. Τους ισχυρισμούς της Mercedes έθεσε υπό αμφιβολία και ο Charles Leclerc: «Νομίζω ότι όλοι προσπαθούν να πετάξουν το μπαλάκι στον άλλο», δήλωσε ο οδηγός της Ferrari.
«Είναι φυσιολογικό σε αυτό το σημείο της σεζόν. Επίσης, επειδή είναι πολύ δύσκολο να καταλάβεις. Αν πέρυσι είχες 2-3 πράγματα με τα οποία μπορούσες παίξεις στο μονοθέσιο για να κρύψεις τις δυνατότητές σου, ίσως τώρα είναι 10-15. Με τα υβριδικά συστήματα, και ειδικά τον ηλεκτροκινητήρα, να είναι πολύ πιο ισχυρός, υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι να κρύψεις την απόδοσή σου περισσότερο από ό,τι τα προηγούμενα χρόνια».
«Νομίζω ότι η Red Bull ήταν πολύ εντυπωσιακή και έχει δείξει λίγο περισσότερα από τη Mercedes όσον αφορά τη μονάδα ισχύος, από την αρχή των δοκιμών, και ειδικά εδώ (στο Μπαχρέιν). Νομίζω ότι η Mercedes κρύβει πάρα πολλά. Μόνο ο χρόνος θα δείξει πόσα. Δείχνει μερικές φορές πολύ εντυπωσιακά πράγματα, αλλά θα έλεγα ότι κρύβει πολλά περισσότερα».
«Περιμένω ειδικά αυτές τις δύο ομάδες να είναι λίγο μπροστά από εμάς. Για τη McLaren είναι λίγο πιο δύσκολο να κατανοήσουμε. Αλλά από τη θέση που βρίσκομαι τώρα, η Red Bull και η Mercedes είναι μπροστά, και μετά εμείς, αλλά δεν φαίνεται να υπάρχει μεγάλη διαφορά για τώρα».
Ο επικεφαλής της Scuderia, Frederic Vasseur, σχολίασε γελώντας: «Αυτό που είναι πολύ καλό είναι ότι κανείς δεν μιλάει για εμάς. Μου αρέσει αυτή η κατάσταση, μπορούμε να επικεντρωθούμε στον εαυτό μας. Κανείς δεν ξέρει ακόμα. Κανείς δεν ξέρει για τη Mercedes, αν πιέζουν τον κινητήρα ή όχι – αλλά φαίνεται πως δεν το κάνουν. Κανείς δεν ξέρει αν σε μία εφόρμηση στην πίστα έχεις 20, 40 ή 60 κιλά καύσιμα. Και αυτό είναι πολύ περισσότερο από τη διαφορά μεταξύ των μονοθεσίων».
Ο Max Verstappen δήλωσε: «Μπορώ να σας πω ένα πράγμα: Απλά περιμένετε μέχρι τη Μελβούρνη να δείτε πόση περισσότερη ισχύ θα έχουν ξαφνικά. Το ξέρω ήδη αυτό. Περιμένετε μέχρι το Μελβούρνη και θα δείτε πόσο γρήγορα θα πηγαίνουν ξαφνικά στην ευθεία».
Ο Russell όμως απαντά: «Είναι αρκετά απλό έπειτα από τρεις ημέρες δοκιμών στην ίδια πίστα να κάνεις αυτές τις βελτιώσεις. Αλλά όταν φτάνεις στη Μελβούρνη και έχεις μόνο τρεις ώρες ελεύθερων δοκιμών πριν από τις κατατακτήριες δοκιμές, με βάση αυτά που είδαμε στη Βαρκελώνη και το Μπαχρέιν, η Red Bull θα είναι μπροστά. Οπότε ναι, έχουμε δουλειά να κάνουμε».



