Ο Sebastien Ogier αλλάζει αγωνιστικό, όχι όμως και ομάδα

O επτά φορές πρωταθλητής του WRC θα κάνει δοκιμές με το υβριδικό hypercar της Toyota, που κέρδισε στις 24 Ώρες του Le Mans

Ο Sebastien Ogier αλλάζει αγωνιστικό, όχι όμως και ομάδα

O επτά φορές πρωταθλητής του WRC θα κάνει δοκιμές με το υβριδικό hypercar της Toyota, που κέρδισε στις 24 Ώρες του Le Mans

Απέχοντας μία… ανάσα από τον όγδοο παγκόσμιο τίτλο του στο WRC, ο Sebastien Ogier ανακοίνωσε πρόσφατα ότι δεν θα συμμετέχει πλήρως το 2022 στο θεσμό. Κάτι που σημαίνει ότι δεν θα κυνηγήσει το ρεκόρ των 9 πρωταθλημάτων του συμπατριώτη του, Sebastien Loeb. Ο 37χρονος Γάλλος οδηγός θα παραμείνει και τα επόμενα χρόνια στις τάξεις της Toyota Gazoo Racing, στρέφοντας την προσοχή του στους αγώνες αντοχής. Την Κυριακή 7 Νοεμβρίου θα πραγματοποιήσει δοκιμές στην πίστα του Μπαχρέιν με το υβριδικό hypercar 700 ίππων της Toyota, GR010 HYBRID.

Ακόμη όμως και οι δοκιμές απαιτούν την κατάλληλη προετοιμασία. Για αυτό το σκοπό ο Ogier επισκέφθηκε την έδρα της ομάδας Toyota Gazoo Racing WEC (Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής) στην Κολωνία, αφενός για να ετοιμαστεί το αγωνιστικό κάθισμα στα μέτρα του και αφετέρου για να κάνει δοκιμές στον προσομοιωτή, “οδηγώντας” το GR010 HYBRID στην πίστα του Μπαχρέιν. Το πρόγραμμα της 7ης Νοεμβρίου περιλαμβάνει δύο ώρες δοκιμών το πρωί και άλλες τρεις το απόγευμα.

“Η εξάσκηση στον προσομοιωτή πήγε καλά και ήταν όμορφη η συνεργασία με την ομάδα και η γνωριμία με το υβριδικό hypercar, το οποίο θα έχω τη χαρά να οδηγήσω για πρώτη φορά στην πίστα. Ήδη έχω αντιληφθεί τις διαφορές με το TS050 HYBRID, το οποίο οδήγησα στον προσομοιωτή πέρυσι. Όπως όλοι γνωρίζουν, αποτελεί προσωπικό μου όνειρο η συμμετοχή σε αγώνες αντοχής. Οπότε οι δοκιμές στο Μπαχρέιν είναι πολύ σημαντικές για να γνωρίσω το αγωνιστικό αυτοκίνητο και για να μάθω το επίπεδό μου”, δήλωσε ο Ogier, ο οποίος έχει προβάδισμα 17 βαθμών στο πρωτάθλημα οδηγών του WRC, με μόλις έναν αγώνα να απομένει για την ολοκλήρωση της σεζόν.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!