Παρέλαση από McLaren στο Goodwood

Από την 12C του 2011 έως τις σημερινές Senna, Elva και Artura

Παρέλαση από McLaren στο Goodwood

Από την 12C του 2011 έως τις σημερινές Senna, Elva και Artura

Στο φημισμένο Goodwood συνεχίστηκαν οι εορτασμοί της McLaren Automotive για τη συμπλήρωση 10 ετών από τη νέα εποχή της βρετανικής μάρκας. Στην πίστα που βρίσκεται νότια του Λονδίνου φιλοξενήθηκε η συνάντηση ιδιοκτητών αυτοκινήτων McLaren. Είχαν προηγηθεί δύο αντίστοιχες εκδηλώσεις το Σεπτέμβριο, στο Silverstone και στην πίστα του Algarve στην Πορτογαλία. Τον Νοέμβριο θα ακολουθήσει το Pure McLaren Festival στο Circuit Of The Americas, εκεί όπου διεξάγεται το F1 Grand Prix των ΗΠΑ.

Στο Goodwood παρήλασαν supercar και hypercar από τη νέα εποχή της McLaren Automotive, την έναρξη της οποίας σηματοδότησε το λανσάρισμα της 12C το 2011. Μάλιστα στην εκδήλωση συμμετείχε η πρώτη 12C παραγωγής. Δίπλα της παρατάχθηκαν μοντέλα όπως η υβριδική P1, η προσανατολισμένη για χρήση στην πίστα Senna, η GT, δύο ανοικτά μοντέλα – η 675LT Spider και η 720S Spider – και η νέα άφιξη της σειράς Ultimate, η Elva. Μαζί τους και η υβριδική Artura.

Η ιστορία της McLaren στα αυτοκίνητα δρόμου άρχισε το 1969, όταν ο Bruce McLaren σχεδίασε και κατασκεύασε την φουτουριστική M6GT. Ο θάνατός του κατά τη διάρκεια δοκιμών στο Goodwood ένα χρόνο αργότερα, έπαυσε κάθε σχετική προσπάθεια. Το 1993 όμως η McLaren F1 έβαλε την εταιρεία στο κλαμπ των κατασκευαστών supercar, με το ανθρακονημάτινο μονοκόκ της και την κεντρικά τοποθετημένη θέση οδήγησης. Το 2009 ανακοινώθηκε η κατασκευή της 12C, με τις παραδόσεις να αρχίζουν το 2011.

Δείτε ακόμα: Η McLaren F1 που ξεπέρασε σε δημοπρασία τα 20 εκατ. δολάρια

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!