To νέο Ford Ranger εξακολουθεί να… κρύβεται (video)

Τα τελευταία νέα για τη νέα γενιά του pick up, το οποίο εξακολουθεί να φέρει καμουφλάζ, μας έρχονται από την Αυστραλία

To νέο Ford Ranger εξακολουθεί να… κρύβεται (video)

Τα τελευταία νέα για τη νέα γενιά του pick up, το οποίο εξακολουθεί να φέρει καμουφλάζ, μας έρχονται από την Αυστραλία

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να προστατέψουν τα πρωτότυπα τους από τα αδιάκριτα βλέμματα, όσο αυτά κάνουν τις δοκιμές τους στον δρόμο. Αυτά τα παράξενα και ενοχλητικά μοτίβα έχουν σκοπό να μπερδέψουν το μάτι και να μην αφήσουν τα αδιάκριτα βλέμματα των κατασκόπων της βιομηχανίας να πάρουν πληροφορίες για την σιλουέτα των μοντέλων. Το καμουφλάζ της Ford για το #NextGenRanger, το επόμενης γενιάς Ranger, αποτελείται από εκατοντάδες «πιξελαρισμένα» σχήματα σε μπλε, μαύρο και λευκό χρώμα. Δεν είναι κρυφό ότι κάτω από τα ψυχεδελικά σχέδια υπάρχει το νέο Ranger. Άλλωστε πάνω στο αμάξωμα αναγράφεται το  #NextGenRanger και υπάρχει κωδικός QR. Όμως ακόμα η εταιρεία δεν θέλει να αποκαλύψει πλήρως το τελικό σχέδιο.

Το καμουφλάζ κατασκευάστηκε από το Κέντρο Σχεδιασμού της Ford στη Μελβούρνη, την ίδια ομάδα που έχει αναλάβει το μεγαλύτερο μέρος του σχεδιασμού του αυτοκινήτου. Το μοτίβο δημιουργεί μια οπτική ψευδαίσθηση που δυσκολεύει το μάτι να διακρίνει το σχήμα την ημέρα, ενώ ανακλαστικά στοιχεία φροντίζουν να μην ξεχωρίζουν τα χαρακτηριστικά του, ούτε τη νύχτα. «Μας ζητήθηκε να αναπτύξουμε ένα καμουφλάζ που να επιτρέπει να βλέπετε ότι αυτό είναι το νέο Ranger αλλά ταυτόχρονα να μην το βλέπετε», δήλωσε ο Leigh Cosentino, Design Manager στη Ford Australia. «Θέλαμε ένα σχέδιο δυναμικό και συναρπαστικό που να δημιουργεί προσδοκίες για την αποκάλυψη του #NextGenRanger χωρίς να μοιάζει με στρατιωτικό καμουφλάζ. Καμιά γραμμή του μοτίβου δεν συμπίπτει με τις γραμμές του αμαξώματος για να μην είναι δυνατόν να διακρίνονται οι όγκοι και τα σχήματα του» ανέφερε ο Lee Imrie, σχεδιαστής του καμουφλάζ.

Το πιξελαρισμένο μοτίβο χρειάστηκε δύο μήνες για να σχεδιαστεί και να δοκιμαστεί. Μετά τυπώθηκε σε βινύλιο και για την εφαρμογή του χρειάστηκαν δύο ημέρες. Ουσιαστικά εφαρμόζεται σε δύο φάσεις. Στην πρώτη μπαίνει η βάση με τα μπλε, μαύρα και λευκά σχήματα σε όλη την επιφάνεια του αμαξώματος και στη δεύτερη το ανακλαστικό «στρώμα» που αποτελείται από περίπου εκατό μεμονωμένα αντανακλαστικά στοιχεία. Το καμουφλάζ θα αφαιρεθεί από το νέο Ranger, το οποίο έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί στην Αυστραλία για να καλύπτει τις ανάγκες των τοπικών συνθηκών, αργότερα μέσα στο έτος. Προς το παρόν μπορούμε να πάρουμε μια πρώτη εικόνα από το μοντέλο μέσα από ένα video που δημοσίευσε η εταιρεία.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!