Νίκη για τον Elfyn Evans στο Ράλλυ Φινλανδίας

Ο οδηγός της Toyota Gazoo Racing έγινε ο δεύτερος Βρετανός που επικρατεί στον αγώνα των 1.000 Λιμνών

Νίκη για τον Elfyn Evans στο Ράλλυ Φινλανδίας

Ο οδηγός της Toyota Gazoo Racing έγινε ο δεύτερος Βρετανός που επικρατεί στον αγώνα των 1.000 Λιμνών

Αντέχοντας στην πίεση του Ott Tanak στο τελευταίο σκέλος του Ράλλυ Φινλανδίας, ο Elfyn Evans πανηγύρισε τη νίκη στον πιο γρήγορο αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Ο 32χρονος οδηγός της Toyota Gazoo Racing σημείωσε μάλιστα τον καλύτερο χρόνο και στην τελευταία ειδική διαδρομή, την Wolf Power Stage, κερδίζοντας το μέγιστο των βαθμών. Ο Evans έγινε ο δεύτερος Βρετανός που κερδίζει στην Φινλανδία, μετά τον Kris Meeke το 2016. Στο βάθρο ανέβηκαν μαζί του ο Tanak (Hyundai i20 WRC +14,1 δλ) και ο Craig Breen (i20 WRC +42,2 δλ).

“Στις δοκιμές κάναμε κάποιες αλλαγές στο στήσιμο του αυτοκινήτου, κάτι που μας έδωσε αυτοπεποίθηση. Την Παρασκευή ήμασταν σε καλή θέση και το Σάββατο τεθήκαμε επικεφαλής του αγώνα. Πλέον πρέπει να επικεντρωθούμε στο Ράλλυ Ισπανίας (σ.σ. από 14 έως 17 Οκτωβρίου) και μετά θα ασχοληθούμε με το τι θα γίνει στο πρωτάθλημα”, σχολίασε ο θριαμβευτής του Ράλλυ Φινλανδίας που έφθασε τις 5 νίκες στο WRC. Παρά το γεγονός ότι τερμάτισε στην 5η θέση και είδε τη διαφορά του από τον Evans να μειώνεται στους 24 βαθμούς (190 έναντι 166), ο Sebastien Ogier είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος οδηγών, το οποίο θα είναι το 8ο προσωπικό του στο WRC. Στους κατασκευαστές, η Toyota προηγείται με 442 βαθμούς, με την Hyundai στους 380 και την M-Sport Ford στους 172.

Το Ράλλυ Φινλανδίας κάθε άλλο παρά ιδανικά εξελίχθηκε για τον Kalle Rovanpera, καθώς ο νικητής του Ράλλυ Ακρόπολις εγκατέλειψε από έξοδο το Σάββατο και ενώ βρισκόταν στην 4η θέση της γενικής κατάταξης.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!