Πιο αυστηρός ΚΟΚ, υποχρεωτική κυκλοφοριακή αγωγή στα σχολεία

Τι συζητήθηκε στη συνάντηση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών με τον Πρόεδρο της FIA

Πιο αυστηρός ΚΟΚ, υποχρεωτική κυκλοφοριακή αγωγή στα σχολεία

Τι συζητήθηκε στη συνάντηση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών με τον Πρόεδρο της FIA

Οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης στον τομέα της οδικής ασφάλειας, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών με τον Πρόεδρο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA).

Ο Jean Todt, που είναι επίσης Ειδικός Εντεταλμένος του Γ.Γ. του ΟΗΕ για την Οδική Ασφάλεια, επισκέπτεται τη χώρα μας με αφορμή την επετειακής εκδήλωσης16 ετών δράσης του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» στο ΚΠΙΣΝ, στην οποία είναι κεντρικός ομιλητής.

Ο Κώστας Καραμανλής ενημέρωσε τον κ. Todt για το Σχέδιο Οδικής Ασφάλειας, που εδράζεται στο τετράπτυχο: Ασφαλείς δρόμοι, κυκλοφοριακή παιδεία, υπεύθυνοι οδηγοί και δίκαιοι, αλλά αυστηροί, κανόνες για όλους.

Μεταξύ άλλων, το Σχέδιο Οδικής Ασφάλειας προβλέπει τη θεσμοθέτηση Εθνικού Παρατηρητηρίου, την υποχρεωτική διδασκαλία της κυκλοφοριακής αγωγής για πρώτη φορά στην Ελλάδα, νέο σύστημα για την εκπαίδευση και εξέταση υποψήφιων με διαφάνεια και αξιοπιστία, επανασχεδιασμό και αυστηροποίηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της FIA επισήμανε τη σημασία της Οδικής Ασφάλειας σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο, την κοινωνική της διάσταση, την αναπτυξιακή της προοπτική και την ένταξή της στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs).

Η επετειακή εκδήλωσης του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» πραγματοποιείται την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021 και τελεί υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Στην εκδήλωση ο κ. Καραμανλής, θα εκπροσωπήσει τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τον κ. Todt συνόδευαν στη συνάντηση με τον κ. Καραμανλή η Γενική Γραμματέας για θέματα Κινητικότητας της FIA, κ. Onika Miller και η Πρόεδρος του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», κ. Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά, η οποία συμμετέχει ως σύμβουλος του κ. Todt στην Διεθνή Συμβουλευτική Επιτροπή για θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!