Michelin e.Primacy: Ένα “πράσινο” ελαστικό για εξοικονόμηση καυσίμου

Αυξάνει έως 7% την αυτονομία στα ηλεκτρικά οχήματα, λόγω της χαμηλής αντίστασης κύλισης

Michelin e.Primacy: Ένα “πράσινο” ελαστικό για εξοικονόμηση καυσίμου

Αυξάνει έως 7% την αυτονομία στα ηλεκτρικά οχήματα, λόγω της χαμηλής αντίστασης κύλισης

Το πρώτο ελαστικό Michelin που σχεδιάστηκε με στόχο την ελαχιστοποίηση του αποτυπώματός του στο περιβάλλον, είναι το e.Primacy. Απευθύνεται τόσο σε οδηγούς  sedan και μικρών SUV με κινητήρα εσωτερικής καύσης, όσο και σε αυτούς υβριδικών / ηλεκτρικών οχημάτων. Το ελαστικό MICHELIN e.PRIMACY έχει βαθμολογηθεί με “A” στην ενεργειακή αποτελεσματικότητα και με “Β” στο φρενάρισμα στο βρεγμένο οδόστρωμα.

Για τα ηλεκτρικά οχήματα, το e.PRIMACY μπορεί να αυξήσει την αυτονομία τους έως και 7%, ενώ σε αυτά με κινητήρα εσωτερικής καύσης, μπορεί να μειώσει την κατανάλωση καυσίμου έως και 0,21 λίτρα ανά 100 χλμ. Τιμή που ισοδυναμεί σε περίπου 80 ευρώ κατά τη διάρκεια ζωής μίας τετράδας ελαστικών. Το περιβαλλοντικό όφελος ισοδυναμεί με μείωση των εκπομπών CO2 κατά 174 κιλά στη διάρκεια ζωής των ελαστικών, με βάση δοκιμή που έγινε σε όχημα για περισσότερα από 1.600 χλμ.

Το ελαστικό MICHELIN e.PRIMACY ενσωματώνει τεχνολογία MaxΤouch Construction, η οποία βελτιστοποιεί το ίχνος των ελαστικών στο οδόστρωμα, κατανέμοντας ομοιόμορφα τις δυνάμεις επιτάχυνσης κι επιβράδυνσης, προσφέροντας μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Ακόμα και μετά από 30.000 χλμ., βρίσκεται πάνω από το όριο του ευρωπαϊκού κανονισμού R117 για τις επιδόσεις στο φρενάρισμα σε βρεγμένο οδόστρωμα σε καινούρια ελαστικά.

Διαθέσιμο σε 56 διαστάσεις, από 15 έως 20 ίντσες και για όλους τους τύπους οχημάτων, συμπεριλαμβανομένων των υβριδικών και ηλεκτρικών οχημάτων, το MICHELIN e.PRIMACY ηγείται μιας νέας γενιάς ελαστικών MICHELIN, που είναι φιλική προς το περιβάλλον. Το MICHELIN e.PRIMACY ενθαρρύνει τη μετάβαση στην κινητικότητα χαμηλών εκπομπών με τη χρήση  ηλεκτρικών και υβριδικών οχημάτων, κατασκευάζεται στην Ευρώπη και προορίζεται για την ευρωπαϊκή αγορά.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι, τους τελευταίους μήνες, αρκετοί κατασκευαστές αυτοκινήτων επέλεξαν να εξοπλίσουν τα οχήματά τους με το ελαστικό MICHELIN e.PRIMACY, ανάμεσά τους τα Citroen C4, C5 Aircross, DS4 Crossback και Toyota Aygo.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!