Δοκιμές για τη νέα γενιά Skoda Fabia Rally2

Σε φάση δοκιμών σε άσφαλτο και χώμα έχει μπει η νέα αγωνιστική γενιά Fabia Rally2

Δοκιμές για τη νέα γενιά Skoda Fabia Rally2

Σε φάση δοκιμών σε άσφαλτο και χώμα έχει μπει η νέα αγωνιστική γενιά Fabia Rally2

Ενώ η ολοκαίνουργια «πολιτική» Fabia λανσάρεται στη διεθνή αγορά, περνώντας από την τρίτη στην τέταρτη γενιά, η αγωνιστική έκδοση του μοντέλου ακολουθεί τον ίδιο δρόμο. Η Skoda Motorsport αυτό τον καιρό κάνει δοκιμές εξέλιξης της ολοκαίνουργιας αγωνιστικής έκδοσης. Ένα αρχικό πρωτότυπο της επόμενης Fabia Rally2 έχει ήδη κάνει τα πρώτα του χιλιόμετρα σε ασφάλτινες και χωμάτινες διαδρομές στην Τσεχία, τη Γαλλία και την Ισπανία.

«Η ολοκαίνουργια Skoda Fabia προδιαγραφών Rally2 έχει μπει στο στάδιο εξέλιξης και δοκιμών. Οι τεχνικοί μας μπορούν να χρησιμοποιήσουν την ολοκληρωμένη τεχνογνωσία από το Fabia Rally 2 evo, το οποίο εξακολουθεί να είναι πολύ επιτυχημένο παγκοσμίως », σχολιάζει ο Michal Hrabánek, επικεφαλής της Skoda Motorsport.

ΔΕΙΤΕ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΝΕΑ SKODA FABIA ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Από τον Απρίλιο του 2015, η Fabia έχει κερδίσει περισσότερα τρόπαια σε αγώνες από οποιοδήποτε άλλο αυτοκίνητο στην κατηγορία της. Ξεκινώντας με την έκδοση R5, η οποία αργότερα μετονομάστηκε σε Rally2, το αυτοκίνητο κατέκτησε μέχρι σήμερα εννέα τίτλους σε κατηγορίες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ, πολλά περιφερειακά και εθνικά πρωταθλήματα, συνολικά σχεδόν 1.400 νίκες στη γενική κατάταξη και περίπου 3.300 θέσεις στο βάθρο παγκοσμίως. Η Skoda Motorsport έχει πουλήσει περισσότερες από 400 μονάδες των εκδόσεων R5, Rally2 και Rally2 evo.

Ακολουθώντας τους κανονισμούς  της FIA, η επόμενη γενιά Fabia Rally2 χρησιμοποιεί έναν βενζινοκινητήρα turbo 1,6 λίτρων που συνδέεται με ένα σειριακό κιβώτιο πέντε σχέσεων και διαθέτει τετρακίνηση με μηχανικά διαφορικά.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!