Πιο δυνατό, πιο οικονομικό το Mazda CX-30

Ο νέος κινητήρας e-Skyactiv X δίνει διπλό όφελος στο compact SUV

Πιο δυνατό, πιο οικονομικό το Mazda CX-30

Ο νέος κινητήρας e-Skyactiv X δίνει διπλό όφελος στο compact SUV

Το εμπορικό λανσάρισμα στην Ελλάδα του ανανεωμένου CX-30, ανακοίνωσε η Mazda AutoOne. Σημαντικότερη αλλαγή είναι η παρουσία του αναβαθμισμένου κινητήρα 2.0 e-Skyactiv X, ο οποίος εμφανίζει αυξημένη ισχύ κατά 6 ίππους, στους 186, αλλά και μειωμένες τιμές σε κατανάλωση / εκπομπές CO2 (από 127 γρ/χλμ). Η τιμή εκκίνησης για το ανανεωμένο CX-30 ορίζεται στις 24.796€, διαθέτοντας πλούσιο επίπεδο εξοπλισμού, ενώ για την έκδοση με το νέο κινητήρα στις 28.159€.

Το compact SUV είναι, μετά το Mazda3, το δεύτερο μοντέλο στη γκάμα της ιαπωνικής μάρκας που υιοθετεί εξολοκλήρου την αρχιτεκτονική εξέλιξη Skyactiv-Vehicle και τη σχεδιαστική φιλοσοφία Kodo – Soul in Motion.

Με διαστάσεις που το φέρνουν στην καρδιά της κατηγορίας των C-SUV (4,39 μ. μήκος, 1,79 πλάτος, 1,54 μ. ύψος και 2,65 μ. μεταξόνιο), το CX-30 απευθύνονται σε όσους θέλουν ένα αυτοκίνητο ελεύθερου χρόνου που είναι ταυτόχρονα ευέλικτο μέσα στην πόλη.

Η γκάμα των βενζινοκινητήρων της Mazda χαρακτηρίζεται από την τεχνολογία αυτανάφλεξης με συμπίεση και μπουζί (Spark Plug Controlled Compression Ignition/SPCCI). Η συγκεκριμένη μέθοδος καύσης συνδυάζει τις επιδόσεις ενός πολύστροφου κινητήρα βενζίνης με την απόκριση από χαμηλά ενός diesel.

Η αναβαθμισμένη έκδοση του βενζινοκινητήρα e-Skyactiv X SPCCI είναι άμεσα διαθέσιμη στα μοντέλα Mazda3 και CX-30. Προσφέρει βελτιωμένες επιδόσεις, χάρη στην αυξημένη κατά 6 ίππους ισχύ και κατά 16 Nm ροπή. Το CX-30 e-Skyactiv X αποδίδει τώρα 186 ίππους στις 6.000 σ.α.λ. και μέγιστη ροπή 240 Nm στις 4.000 σ.α.λ.

Το νέο compact SUV ενσωματώνει όλες τις τελευταίες εξελίξεις της νέας γενιάς των μοντέλων Mazda που βασίζονται στη σχεδιαστική αρχιτεκτονική Skyactiv-Vehicle, με στόχο την μείωση του φαινομένου NVH (κραδασμοί, τριγμοί, θόρυβοι).

Σε συνδυασμό με τις έξυπνες τεχνολογίες όπως το σύστημα 4κίνησης i-Activ all-wheel-drive (AWD) που λειτουργεί σε συνδυασμό με το G-Vectoring Control (GVC) και το GVC Plus για τον έλεγχο της κατανομής ροπής μεταξύ των εμπρός και πίσω τροχών, επιτυγχάνεται μια ομοιόμορφη και πιο συναρπαστική εμπειρία οδήγησης του Jinba Ittai, όταν δηλαδή οδηγός και αυτοκίνητο λειτουργούν ως ένα.

Τέλος, η πλήρης σειρά συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας i-Activsense του Mazda CX-30, περιλαμβάνει σύστημα παρακολούθησης οδηγού, που εξασφαλίζει στο compact SUV μια ακόμα πιο εξελιγμένη λειτουργία και παρέχει σε όλους τους επιβάτες μια ασφαλή και ευχάριστη οδηγική εμπειρία.

Οι νέες τεχνολογίες όπως το ηχοσύστημα Mazda Harmonic Accustics των 8 ηχείων ή το Bose premium των 12 ηχείων, έχουν ενσωματωθεί προσεκτικά με τα κορυφαίας ποιότητας υλικά ώστε για να δημιουργήσουν μια εσωτερική ατμόσφαιρα υψηλής ποιότητας και ένα ιδανικό περιβάλλον για τους επιβάτες.

Το CX-30 έχει κατακτήσει 5 αστέρια στην αξιολόγηση του Euro NCAP και είναι το μοναδικό αυτοκίνητο που έλαβε την εξαιρετική βαθμολογία 99% στην κατηγορία προστασίας των ενηλίκων επιβατών.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!