Skoda Enyaq iV: Το ηλεκτρικό SUV με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα

Δεν παράγει ρύπους τόσο κατά τη χρήση του όσο και κατά τη διαδικασία παραγωγής του

Skoda Enyaq iV: Το ηλεκτρικό SUV με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα

Δεν παράγει ρύπους τόσο κατά τη χρήση του όσο και κατά τη διαδικασία παραγωγής του

Ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο οφείλει να είναι φιλικό προς το περιβάλλον καθόλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής του, από την παραγωγή μέχρι την ανακύκλωσή του. Προς αυτή την κατεύθυνση, όλα τα εργοστάσια της Skoda στο έδαφος της Τσεχίας θα είναι ουδέτερα ως προς τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα μέχρι το τέλος αυτής της δεκαετίας.

Χάρη στη μετάβαση σε καθαρά καύσιμα και την ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές, η παραγωγή οχημάτων αφήνει όλο και μικρότερο ανθρακικό αποτύπωμα στο περιβάλλον. Το εργοστάσιο της τσεχικής αυτοκινητοβιομηχανίας στο Vrchlabí είναι ήδη ουδέτερο από το τέλος του 2020.

Παράλληλα με αυτές τις ενέργειες και η διαδικασία της παραγωγής των αυτοκινήτων θα καταστεί φιλική προς το περιβάλλον, αρχής γενομένης με το ηλεκτρικό SUV, Enyaq iV. «Εργαζόμαστε για να έχουμε παραγωγή χωρίς εκπομπές άνθρακα μέσω μιας σειράς μέτρων, όπως η εισαγωγή ενός συστήματος διαχείρισης ενέργειας, η βελτιστοποίηση του εξαερισμού, το κλείσιμο των κυκλωμάτων θέρμανσης που δεν χρησιμοποιούνται πλέον, η αντικατάσταση και ρύθμιση του φωτισμού, η εγκατάσταση έξυπνων συστημάτων HVAC (θέρμανσης, ψύξης και εξαερισμού) και, προσωρινά, εξαγοράζοντας αντισταθμίσεις εκπομπών ρύπων. Ο Όμιλος Volkswagen αποφάσισε την περασμένη χρονιά ότι όλα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα MEB θα είναι ουδέτερα ως προς το διοξείδιο του άνθρακα όταν παραδίδονται στον πελάτη, κάτι που εγγυόμαστε με πιστοποίηση από την TÜV NORD CERT», λέει ο Peter Juhasz, Project Manager for Product Sustainability.

Η κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι μια πολύ απαιτητική διαδικασία που φυσικά περιλαμβάνει ανεπιθύμητες εκπομπές ρύπων. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο λήφθηκε η απόφαση να γίνουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα ανθρακικά ουδέτερα καθόλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής τους.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!