Στο 1,8 εκατ. δολάρια το κόστος του ατυχήματος του Verstappen!

H Red Bull Racing εκτιμά ότι η έξοδος του Ολλανδού στο GP του Silverstone ίσως επηρεάσει το πρόγραμμα εξέλιξης μέσα στη σεζόν

Στο 1,8 εκατ. δολάρια το κόστος του ατυχήματος του Verstappen!

H Red Bull Racing εκτιμά ότι η έξοδος του Ολλανδού στο GP του Silverstone ίσως επηρεάσει το πρόγραμμα εξέλιξης μέσα στη σεζόν

Μετά από την πολυσυζητημένη, αμφιλεγόμενη σύγκρουση του Max Verstappen με τον Lewis Hamilton στο βρετανικό Grand Prix, ο  επικεφαλής της ομάδας της Red Bull, Christian Horner, προχώρησε στην οικονομική αποτίμηση του συμβάντος. Σύμφωνα με όσα είπε, το κόστος αγγίζει τα 1,8 εκατομμύρια δολάρια.

Οι δύο διεκδικητές του τίτλου είχαν μια επαφή με 290 χλμ/ώρα στην Copse Corner του Silverstone, η οποία έστειλε τον Verstappen πάνω στα προστατευτικά στην άκρη της πίστας, μια πρόσκρουση 51G που προκάλεσε σημαντική ζημιά στην RB16B.

Εφέτος, για πρώτη φορά, υπάρχει ανώτατο όριο στα χρήματα που μπορεί να ξοδέψει μια ομάδα ετησίως. Με το όριο αυτό στα 145 εκατομμύρια δολάρια, ο Horner λέει ότι το κόστος αυτής της σύγκρουσης θα έχει «τεράστιες επιπτώσεις».

Οι κορυφαίες ομάδες, συμπεριλαμβανομένης της Red Bull, αντιμετώπισαν την πρόκληση να κατεβάσουν τον προϋπολογισμό τους ώστε να μείνουν μέσα στο όριο, έχοντας ξοδέψει στο παρελθόν πολύ περισσότερα χρήματα και ως εκ τούτου μια τόσο μεγάλη ζημιά θα μπορούσε να έχει αντίκτυπο στα σχέδιά τους για το υπόλοιπο της σεζόν.

Μετά από έλεγχο σε τοπικό νοσοκομείο, ο Verstappen επέστρεψε στο σπίτι του στο Μονακό για ξεκούραση. Ο Horner είπε ότι όταν του μίλησε τη Δευτέρα το πρωί, ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος ανέφερε ότι «ένιωθε σαν να είχε παίξει μερικούς γύρους με τον Tayson Fury», τον Βρετανό δυο φορές Πρωταθλητή βαρέων βαρών στην πυγμαχία.

Πρόσθεσε ότι είναι βέβαιος πως ο Verstappen θα ξεπεράσει το περιστατικό και θα επικεντρωθεί στον προσεχή αγώνα, στην Ουγγαρία, με το προβάδισμά του να έχει μειωθεί σε οκτώ βαθμούς.

«Η Ουγγαρία θα είναι μια διαφορετική πρόκληση για το αυτοκίνητο και την ομάδα και όλοι θα έχουμε μεγάλο κίνητρο να διατηρήσουμε το προβάδισμά μας στο πρωτάθλημα. Ο Max δεν θα κρατήσει τίποτα από το Silverstone και θα πει ότι έχει να πει, μέσα στην πίστα. Είναι αποφασισμένος να αφήσει το γεγονός πίσω του και να το χρησιμοποιήσει ως επιπλέον κίνητρο για το υπόλοιπο της σεζόν, το ίδιο κι εμείς», δήλωσε ο Horner σε στήλη στον ιστότοπο της Red Bull.

Ο επικεφαλής της Red Bull λέει επίσης ότι δεν έχει αλλάξει γνώμη σχετικά με την πεποίθησή του ότι η ποινή των 10 δευτερολέπτων του Hamilton ήταν επιεικής με τον επτά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή να συνεχίζει και να κερδίζει τον αγώνα και αναφέρει ότι η Red Bull εξετάζει τα επόμενα βήματά και ενδεχομένως να ζητήσει επανεξέταση της τιμωρίας.

«Δεν κρύψαμε ποτέ ότι νιώσαμε και εξακολουθούμε να νιώθουμε ότι η ποινή στον Hamilton ήταν πολύ ελαφριά για το περιστατικό», είπε. «Δεδομένης της σοβαρότητας του συμβάντος και της επιεικούς ποινής, εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα και έχουμε το δικαίωμα να ζητήσουμε αναθεώρηση. Συνεπώς, εξακολουθούμε να μελετάμε τα στοιχεία και να εξετάζουμε όλες τις επιλογές μας.»

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!