Πρώτη ματιά στην ταινία Gran Turismo

Δείτε το πρώτο trailer της ταινίας Gran Turismo, που βασίζεται στην ομώνυμη σειρά ηλεκτρονικών παιχνιδιών αγώνων για το PlayStation.

Η Sony αποκάλυψε τα πρώτα πλάνα από την ταινία Gran Turismo κατά τη διάρκεια της έκθεσης Consumer Electronics Show στο Λας Βέγκας. Το σύντομο βίντεο δίνει έμφαση στη δράση στην πίστα της ταινίας μηχανοκίνητου αθλητισμού που βασίζεται στη σειρά παιχνιδιών αγώνων του PlayStation, αλλά δεν αποκαλύπτει στοιχεία του σεναρίου.

Το βίντεο δείχνει τις λεπτομέρειες των πρακτικών που υιοθέτησαν οι συντελεστές της ταινίας, με επικεφαλής τον σκηνοθέτη Neill Blomkamp (District 9), για να αναπαραστήσουν την ατμόσφαιρα των παιχνιδιών με πραγματικά αγωνιστικά αυτοκίνητα. Πλάνα από τροχοφόρα drone εντυπωσιάζουν, ενώ η εμπειρία του παιχνιδιού απηχείται στις κάμερες του cockpit.

Το καστ της ταινίας εμφανίζεται επίσης στο βίντεο, για να διαφημίσει τις καθηλωτικές ιδιότητες που θα έχουν οι αγωνιστικές σκηνές στις κινηματογραφικές αίθουσες. «Αυτή η ταινία είναι φτιαγμένη για τον κινηματογράφο», αναφέρει ο Orlando Bloom, υποσχόμενος «ήχο που δονεί το σώμα… Το κοινό θα νιώσει κάθε τράνταγμα, κάθε συγκίνηση αυτού του αγώνα με 300 χλμ./ώρα». Ο David Harbour προσθέτει: «Είναι σκληρή δράση με αγωνιστικά αυτοκίνητα που θα νιώσετε ότι βρίσκεστε στη μέση».

Θα υπάρχει επίσης δράμα και μια ερωτική ιστορία, σύμφωνα με τον Archie Madekwe, ο οποίος υποδύεται τον Jann Mardenborough στην ταινία. Το Gran Turismo βασίζεται στην πραγματική ιστορία του Mardenborough, ο οποίος από έφηβος που έπαιζε Gran Turismo και κατάφερε να γίνει ως οδηγός αγώνων χάρη στον διαγωνισμό και το πρόγραμμα εκπαίδευσης GT Academy.

Αλλά δεν παίρνουμε μεγάλη ιδέα αυτής της ιστορίας από αυτό το teaser. Κατά μία εκτίμηση, ο χαρακτήρας του Harbour θα μπορούσε να είναι εμπνευσμένος από τον Darren Cox, το στέλεχος της Nissan που έκανε συμφωνία με το PlayStation για να ξεκινήσει το GT Academy, ενώ ο Bloom μοιάζει με πιθανό επικεφαλής αγωνιστικής ομάδας.

Αν και δεν εμφανίζονται στο trailer, έχει επιβεβαιωθεί η συμμετοχή των Darren Barnet (Paxton στο Never Have I Ever), Djimoun Hounsou καθώς και της πρώην Spice Girl και συζύγου του επικεφαλής της Red Bull στη Formula 1 Christian Horner, Geri Halliwell. Ευελπιστούμε ότι σύντομα θα μάθουμε περισσότερα από ένα κανονικό τρέιλερ. Η ταινία Gran Turismo θα κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους στις 11 Αυγούστου 2023.

Gran Turismo

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!