Το BMW i Vision Dee αλλάζει χρώμα μόνο του (video)

Μια εξελιγμένη τεχνολογία full-color από τη BMW που επιτρέπει στο αυτοκίνητο να αλλάζει χρώματα μόνο του.

Παγκόσμια πρεμιέρα στην έκθεση CES του Las Vegas έκανε η νέα τεχνολογία full-color E Ink της BMW. Έτσι, μετά την iX Flow Featuring E Ink σειρά πήρε το BMW i Vision Dee, το οποία θα έχει περισσότερες δυνατότητες.

Πιο συγκεκριμένα το BMW i Vision Dee, αντί να εναλλάσσει την αμφίεσή της μεταξύ μαύρου και λευκού, προσφέρει τώρα ένα πολύχρωμο, πλήρως μεταβλητό και ατομικά παραμετροποιήσιμο εξωτερικό.

Μια μεμβράνη ePaper από τον συνεργάτη του BMW Group, E Ink, εφαρμόζεται στο αμάξωμα για τη δημιουργία αυτής της μαγικής χρωματικής εμφάνισης. Υπάρχει δυνατότητα απεικόνισης έως και 32 χρωμάτων.

Η επιφάνεια του αμαξώματος του BMW i Vision Dee χωρίζεται σε 240 τμήματα E Ink, καθένα από τα οποία ελέγχεται ξεχωριστά. Αυτό επιτρέπει τη δημιουργία μιας σχεδόν απεριόριστης ποικιλίας σχεδίων και τη μεταβολή τους μέσα σε δευτερόλεπτα.

Η διαδικασία κοπής με λέιζερ που χρησιμοποιείται για το κόψιμο των μεμβρανών και ο σχεδιασμός του ηλεκτρονικού ελέγχου αναπτύχθηκαν σε συνεργασία με την E Ink. Η προσαρμογή αυτής της τεχνολογίας για καμπύλες επιφάνειες και ο προγραμματισμός των κινούμενων εικόνων (animations), αναπτύχθηκαν από τους μηχανικούς του BMW Group – επιτρέποντας μια μορφή εξατομίκευσης που είναι μοναδική στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας παγκοσμίως.

 

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!