NASCAR – Dover: Πρώτη φετινή νίκη για τον Chase Elliott

Στον αγώνα 400 μιλίων που διεξήχθη στο Dover, o επικεφαλής της βαθμολογίας, Chase Elliott σημείωσε την πρώτη του φετινή νίκη.

Ο Chase Elliott, επικεφαλής της βαθμολογίας του Πρωταθλήματος NASCAR τις τελευταίες έξι εβδομάδες (και Πρωταθλητής του 2020) κατέκτησε την πρώτη του φετινή νίκη. Έτσι, και οι τέσσερις οδηγοί της Hendrick Motorsports έχουν ανέβει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου στους 11 αγώνες που έχουν διεξαχθεί φέτος, οι οποίοι έχουν παράγει 9 διαφορετικούς νικητές.

Ο αγώνας που διεξήχθη σε τρία σκέλη διακόπηκε κατά τη διάρκεια του πρώτου, έπειτα από μόλις 78 γύρους λόγω βροχής και συνεχίστηκε την επόμενη ημέρα. H κανονική του ροή διακόπηκε 12 φορές από κίτρινες σημαίες. Ο Denny Hamlin με το Toyota Camry #11 της Joe Gibbs Racing ήταν νικητής του πρώτου σκέλους, αφού κατάφερε να διατηρήσει πίσω του τη Chevrolet Camaro #9 του Chase Elliott.

O Ryan Blaney, με τη Ford Mustang #12 της Penske παρέμεινε στην πίστα έπειτα από μια κίτρινη σημαία στους τελευταίους γύρους του δεύτερου σκέλους, για να αναδειχθεί νικητής σε αυτό, καθώς οι περισσότεροι από τους πρωτοπόρους οδηγούς κατευθύνθηκαν προς τα pits. Ο Denny Hamlin είδε μετά από ένα pit stop του το εμπρός αριστερό ελαστικό του να τον προσπερνάει, γεγονός για το οποίο οι μηχανικοί του θα δεχθούν ποινές αποκλεισμού.

Ο Chase Elliott απέσπασε την πρωτοπορία από τον Ross Chastain της Trackhouse Racing Chevrolet Camaro #1) με 53 γύρους να απομένουν για τον τερματισμό και κατάφερε να αμυνθεί έναντι της επίθεσης που εξαπέλυσε ο Ricky Stenhouse Jr. (JTG Daugherty Racing – Chevrolet Camaro #47). Στη μάχη για την 3η θέση, οι Ross Chastain και Martin Truex Jr. (Joe Gibbs Racing) είχαν επαφή στον τελευταίο γύρο. Ωστόσο ο Chastain κατάφερε να ανέβει στο βάθρο.

NASCAR - Dover

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!