NASCAR – Talladega: Δράμα στον τελευταίο γύρο

Ο 10ος γύρος της κανονικής σεζόν του αμερκανικού Πρωταθλήματος NASCAR διεξήχθη στην Talladega της Alabama και είχε ένα συναρπαστικό φινάλε.

Ο αγώνας 500 μιλίων στην Talladega, που διεξήχθη σε 3 σκέλη, αποτέλεσε το 10ο γύρο της φετινής σεζόν του Πρωταθλήματος NASCAR και είχε ένα συναρπαστικό φινάλε. Ο 29χρονος Ross Chastain με τη Chevrolet Camaro #1 της Trackhouse Racing βρέθηκε απροσδόκητα πρώτος στην τελευταία στροφή του αγώνα και κατέκτησε τη δεύτερη νίκη της καριέρας του. Η πρώτη είχε έρθει μόλις τέσσερις αγώνες τέσσερις αγώνες νωρίτερα. Ενώ ο Chastain είχε ξεκινήσει τη σεζόν με χρηματοδότηση μόνο για μερικούς αγώνες, αυτή η νίκη αναμένεται να τους εξασφαλίσει σπόνσορες για να διεξάγει κανονικά ολόκληρη τη χρονιά

O Bubba Wallace με το Toyota Camry #23 της ομάδας 23XI Racing πήρε τη νίκη στο πρώτο σκέλος, το οποίο ολοκληρώθηκε υπό το καθεστώς κίτρινης σημαίας, λόγω ατυχήματος τρεις γύρους πριν την ολοκλήρωσή του.

O William Byron (#24) κατάφερε να διατηρήσει πίσω του τους team-mates του στη Hendrick Motorsport (που αγωνίζεται με αυτοκίνητα της Chevrolet), Chase Elliott (#9, Πρωταθλητή του 2020) και τον περυσινό Πρωταθλητή Kyle Larson (#5) για να πάρει τη νίκη στο δεύτερο σκέλος του αγώνα.

Στον 188ο και τελευταίο γύρο του αγώνα, ο Erik Jones με την Camaro #43 της Petty GMS Motorsports εισήλθε επικεφαλής, με τον Κyle Larson να του επιτίθεται από την εξωτερική. Ο Jones κινήθηκε και αυτός προς την εξωτερική, για να αμυνθεί, αλλά έχασε πρόσφυση στους πίσω τροχούς καθώς έκανε την κίνηση και αυτό άφησε το πεδίο ελεύθερο στον Ross Chastain να περάσει πρώτος τη γραμμή τερματισμού, εμπρός από τη Chevrolet #3 του Austin Dillon (Richard Childress Racing) και το Toyota Camry #18 του δύο φορές Πρωταθλητή Kyle Busch (Joe Gibbs Racing). O Larson τερμάτισε στην 4η θέση, εμπρός από το Toyota #19 του Πρωταθλητή του 2017, Martin Truex Jr. (επίσης της Joe Gibbs Racing), με τον Jones 6ο.

NASCAR - Talladega, Ross Chastain

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!