Αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 3 στην BMW Σειρά 7

Η BMW θα παρουσιάσει την επόμενη άνοιξη για πρώτη φορά σύστημα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 3 στη Σειρά 7, με το αυτοκίνητο αναλαμβάνει πλήρως την οδήγηση, ακόμα και στο σκοτάδι.

Αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 3 στην BMW Σειρά 7

Η BMW θα παρουσιάσει την επόμενη άνοιξη για πρώτη φορά σύστημα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 3 στη Σειρά 7, με το αυτοκίνητο αναλαμβάνει πλήρως την οδήγηση, ακόμα και στο σκοτάδι.

Η BMW ανακοίνωσε ότι η τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 3 θα προστεθεί στη νέα Σειρά 7 από το Μάρτιο του 2024, επιτρέποντας στους οδηγούς να πάρουν τα χέρια τους από το τιμόνι για να ασχοληθούν με άλλες εργασίες. Μέχρι στιγμής, έχουμε δει την αυτόνομη τεχνολογία να φτάνει στο επίπεδο 2 Plus, με τη μορφή του συστήματος Blue Cruise της Ford, το οποίο εξακολουθεί να απαιτεί από τους χρήστες να διατηρούν την προσοχή τους στο δρόμο.

Αν και η ρύθμιση της BMW λειτουργεί μόνο σε ταχύτητες έως 60 χλμ./ώρα σε αυτοκινητόδρομους, θα ελέγχει την ταχύτητα του αυτοκινήτου, την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα και την τοποθέτηση στη λωρίδα κυκλοφορίας, τόσο στο φως της ημέρας όσο και τη νύχτα. Το σύστημα θα είναι διαθέσιμο μόνο για τα μοντέλα της Σειράς 7 στη Γερμανία και όχι για την αμιγώς ηλεκτρική i7.

Η τεχνολογία χρησιμοποιεί το πρόγραμμα «Personal Pilot» της BMW και θα κοστίζει 6.000 ευρώ επιπλέον στη Γερμανία. Η βαυαρική εταιρεία αναφέρει ότι «οι πελάτες θα μπορούν να επεξεργάζονται μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, να συμμετέχουν βαθύτερα σε τηλεφωνικές κλήσεις και να μεταδίδουν βίντεο από διάφορους παρόχους στην κεντρική οθόνη κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού».

Η κύρια διαφορά μεταξύ συστημάτων αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2 και 3 είναι ότι ο οδηγός διατηρεί την ευθύνη για το όχημα ανά πάσα στιγμή, αλλά μπορεί να πάρει τα χέρια του από το τιμόνι. Παρά ταύτα, η BMW υποστηρίζει ότι ο οδηγός πρέπει να είναι έτοιμος να «αναλάβει ξανά την οδήγηση ανά πάσα στιγμή». Ένα σύμβολο στην οθόνη του οδηγού υποδεικνύει πότε είναι διαθέσιμη η αυτονομία επιπέδου 3.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το Σεπτέμβριο του 2023, η βρετανική κυβέρνηση αμφισβήτησε την τεχνολογία των αυτόνομων αυτοκινήτων, με την Επιτροπή Μεταφορών να αναφέρει ότι «κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας, η πρόοδος αυτής της τεχνολογίας απέτυχε να ανταποκριθεί σε πολλές από τις προβλέψεις των υποστηρικτών της, και αυτό έχει καλλιεργήσει κατανοητό κυνισμό».

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!