Πώς τα δεδομένα από τα αυτοκίνητα Volvo θα συμβάλλουν στην οδική ασφάλεια

Θα απαιτείται φυσικά η συναίνεση των ιδιοκτητών των οχημάτων, για την επεξεργασία των δεδομένων τους

Πώς τα δεδομένα από τα αυτοκίνητα Volvo θα συμβάλλουν στην οδική ασφάλεια

Θα απαιτείται φυσικά η συναίνεση των ιδιοκτητών των οχημάτων, για την επεξεργασία των δεδομένων τους

Παράλληλα με τον εξηλεκτρισμό της γκάμας της, η Volvo σχεδιάζει τα αυτοκίνητά της να είναι ακόμη πιο ασφαλή, χάρη σε προηγμένο λογισμικό και hardware, σε συνδυασμό με συνεχείς και πιο άμεσες βελτιώσεις σε χαρακτηριστικά ασφαλείας, με τη βοήθεια δεδομένων σε πραγματικό χρόνο.

Η Volvo Cars προσεγγίζει πάντοτε το θέμα της ασφάλειας με τη χρήση δεδομένων, αξιοποιώντας κυκλοφοριακά δεδομένα από πραγματικές συνθήκες, για να αναπτύξει νέες τεχνολογίες ασφαλείας και να κάνει τα αυτοκίνητά της ακόμα πιο ασφαλή. Τα δεδομένα θα περιλαμβάνουν συνεχή στοιχεία για το περιβάλλον του αυτοκινήτου από αισθητήρες, όπως το υψηλής ευκρίνειας LiDAR, που εξελίχθηκε από την εταιρεία τεχνολογίας Luminar.

Για την επόμενη γενιά των αυτοκινήτων της, η σουηδική εταιρεία σχεδιάζει να επεξεργάζεται δεδομένα από αυτοκίνητα πελατών της σε πραγματικό χρόνο, εφόσον οι πελάτες, φυσικά, συναινέσουν.

Για την επεξεργασία των κυκλοφοριακών δεδομένων, που θα συλλέγονται σε πραγματικό χρόνο, η Volvo Cars και η Zenseact θα επενδύσουν μέσα στα επόμενα χρόνια σε ένα εργοστάσιο δεδομένων, που θα περιέχει υλικό πάνω από 200 PebiBytes (225 εκατομμύρια Gigabytes)! Με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης, η επεξεργασία των δεδομένων θα μπορεί να γίνεται σε χρόνους ρεκόρ. Οι πελάτες θα μπορούν να επιλέξουν, αν θέλουν να γίνεται συλλογή στοιχείων για εκείνους, ενώ όλα τα δεδομένα, που συλλέγονται, θα συγκεντρώνονται με επαρκείς δικλείδες ασφαλείας, ώστε να προστατεύεται το ιδιωτικό απόρρητο των πελατών.

Η επερχόμενη αμιγώς ηλεκτρική ναυαρχίδα των SUV της Volvo, που βασίζεται σε νέα αμιγώς ηλεκτρική τεχνολογία, θα φέρει κορυφαία για την αυτοκινητοβιομηχανία τεχνολογία ασφαλείας στο βασικό εξοπλισμό. Εκτιμάται ότι θα βοηθήσει την εταιρεία να σώσει ακόμα περισσότερες ζωές, καθώς θέτει ένα νέο πρότυπο στην ασφάλεια των αυτοκινήτων. Θα εξοπλίζεται με προηγμένους αισθητήρες, συμπεριλαμβανομένου ενός LiDAR, που εξελίχθηκε από την Luminar, και υπολογιστή αυτόνομης οδήγησης με NVIDIA DRIVE Orin, τεχνολογία συστήματος σε μικροκύκλωμα (system-on-a-chip), στο βασικό εξοπλισμό του.

Συνδυάζοντας το συγκεκριμένο hardware με λογισμικό από τη Volvo, τη Zenseact και τη Luminar για την επόμενη γενιά της τεχνολογίας αποφυγής σύγκρουσης, η Volvo Cars προσδοκά ότι το νέο πακέτο ασφαλείας της θα μειώσει τις απώλειες ζωής και τα ατυχήματα συνολικά.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!