Η Volkswagen θα επαναφέρει τα φυσικά χειριστήρια στο τιμόνι

Η Volkswagen παραδέχεται ότι οι πελάτες της δεν θέλουν τα χειριστήρια αφής που διαθέτουν τώρα τα μοντέλα της.

Η Volkswagen θα επαναφέρει τα φυσικά χειριστήρια στο τιμόνι

Η Volkswagen παραδέχεται ότι οι πελάτες της δεν θέλουν τα χειριστήρια αφής που διαθέτουν τώρα τα μοντέλα της.

Τα νέα μοντέλα έχουν πλέον χειριστήρια αφής ακόμα και στο τιμόνι. Κάτι που ισχύει και για τα μοντέλα της Volkswagen, η οποία μετά από έρευνα που αφορά τους πελάτες της, διαπίστωσε ότι αυτοί δεν τα θέλουν πλέον. Έτσι, με στόχο να εναρμονιστούν με τις ανάγκες των πελατών της η Volkswagen και γενικότερα το VW Group αναμένεται να επιστρέψει στα φυσικά χειριστήρια στο τιμόνι.

Βλέπετε, η αλλαγή σε μια τεχνολογία που για πολλά χρόνια λειτουργούσε απροβλημάτιστα και εξυπηρετούσε το σκοπό της άψογα, αποδείχθηκε ότι δεν ήταν η καλύτερη επιλογή. Πιθανότατα η ανάγκη για αλλαγή, για παρουσίαση κάτι νέου, «υποχρέωσε» το VW Group να αλλάξει τα φυσικά πλήκτρα σε αφής.

Κάτι που όμως δεν λειτούργησε όπως το περίμεναν, με τους πελάτες να έχουν παράπονα για την ευαισθησία τους και τις άσκοπες αλλαγές που προέκυπταν από το πέρασμα των δακτύλων πάνω από το εκείνο το σημείο. Ο Thomas Schafer, επικεφαλής της βασικής μάρκας VW, πήρε το LinkedIn για να ανακοινώσει ότι η εταιρεία που διοικεί έχει ακούσει τα σχόλια των πελατών και θα απαλλαγεί από τα πλήκτρα αφής στο τιμόνι.

Έτσι, όπως όλα δείχνουν, το ανανεωμένο Golf που θα παρουσιαστεί το 2023 θα έχει φυσικά χειριστήρια στο τιμόνι. Ωστόσο, όσον αφορά την οθόνη αφής, αυτή θα συνεχίσει να έχει το χειριστήριο αφής που βρίσκεται κάτω από αυτήν.

Όποιες και αν είναι τελικά οι αλλαγές που θα εφαρμοστούν στη νέα γενιά του Golf, αυτές αναμένεται να περάσουν και στα άλλα μοντέλα του Ομίλου, τα Seat και Cupra Leon, αλλά και Skoda Octavia. Φυσικά, κάποιες «παιδικές ασθένειες» θα ξεπεραστούν από ενημερώσεις που θα τρέξουν Over The Air.

 

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!